perjantai 17. maaliskuuta 2017

Virrat tarvitsee sen yhtenäiskoulun

Ajattelin tässä kirjoittaa vielä julki oman mielipiteeni kouluasiasta, koska somessa on esitetty paikkansa pitämättömiä vihjailuja siitä, että en olisikaan yhtenäiskoulurakennuksen puolella. Olen edelleen yhtä voimakkaasti sitä mieltä, että  on rakennettava yksi uusi yhtenäiskoulurakennus, johon sijoittuvat kaikki keskustassa koulua käyvät oppilaat luokilta 0 - 9.

Olen ollut sitä mieltä siitä asti, kun yläkoulun ongelmat alkoivat selvitä, myös kokouksissa olen asiasta puhunut ja tehnyt esityksiä sen puolesta. Olen lähettänyt monia sähköposteja valtuutetuille ja viranhaltijoille, kirjoitellut blogiin, someen ja paikallislehteen, jutellut kuntalaisten, vanhempien ja opettajien kanssa. Kertaakaan en ole edes horjunut tämän mielipiteeni kanssa, ja koen henkilökohtaisena loukkauksena sen, että joku edes kehtaa vihjatakaan siihen suuntaan. Vaikka toisaalta, kyllähän siinä vihjaaja itselleen hallaa tekee, aika laajalti nimittäin on tiedossa se, kuinka paljon minä olen sen asian puolesta tehnyt.

Varsinaiseen vaalikampanjointiini en ole yhtenäiskoulua nyt enää ottanut, koska hallitus teki sen päätöksen viime maanantaina ja valtuusto ensi maanantaina. Vaalien koittaessa päätös on jo olemassa.

Rantatien koulun kohdalla haluan ainakin itselleni saada selväksi, että saadaanko se varmasti turvalliseksi jo tehdyillä ja vielä tulossa olevilla korjauksilla. (Vaikka en tänään ollutkaan ensimmäinen, joka asiasta Puskaradiossa kirjoitti 😉) Jonkinlaista asiantuntijan selkeää koottua  lausuntoa kaipaisin sekä mikrobien että PAH-yhdisteiden osalta. Sitten vasta pystyn muodostamaan mielipiteeni siitä, että voidaanko sitä käyttää väistötilana. Meistä asiaa aamupäivällä Facebookissa kommentoineista ei kukaan vielä siinä vaiheessa huomannut, että jonkin verran PAH-yhdistemittauksia Rantatien koulun ilmasta on jo tehty. Minäkään en muistanut vaikka olenkin joskus tuon raportin lukenut. Siinä on mitattu PAH-yhdisteiden pitoisuuksia sisäilmasta neljässä luokkatilassa, niistä ei löytynyt korkeita pitoisuuksia. Tokikin olis hyvä mitata kaikista sellaisista tiloista, joissa kyseisiä yhdisteitä on rakenteista havaittu.

Haluan ajaa kouluasiaa eteenpäin, haluan että Virtain kaupunki saa uudesta yhtenäiskoulusta toimivan laajakäyttöisen vetovoimatekijän. Haluan lasten ja opettajien saavan opiskella ja tehdä työtä terveessä nykyaikaisessa ympäristössä. Haluaisin, että kaikki yhdessä toimisivat yhteistyössä eikä tuhlattaisi resursseja poliittisen gloorian vaatimiseen. Minulle on aivan sama, kuka mitäkin asiaa ehdottaa, kunhan ne vaan ovat paikkakunnalle ja sen asukkaille ja mahdollisesti sinne muuttaville hyödyksi. En kadehdi muita ehdokkaita enkä muita politiikassa mukana olevia.

Nyt tarvitaan aitoa kehittämishalua eikä pikkumaista toisten mustamaalaamista ja nahistelua siitä, että kuka sanoi ja mitä sanoi.

Ja taas tähän loppuun se vakiolauseeni näin ennen vaaleja: Miettikää huolella ketä ja mitä ryhmää äänestätte. Tällä kertaa mielessäni ehkä hieman eri tarkoitus kuin ennen 😊



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti