torstai 9. maaliskuuta 2017

Keiturin sotesta (taas)

Heräsi taas pari ajatusta, kun luin Tikkasen ilmoitusta tämän päivän Suomenselän sanomista. Sinänsä olen samaa mieltä Tikkasen kanssa, että turha Kalevan on esittää viatonta ja tavallaan uhriutua asian suhteen. Ja syyttää kaupunginhallitusta siitä, että neuvottelua ei ole käsitelty. Kyllähän se niin on, että niiden jotka siellä neuvottelemassa ovat olleet, pitää / olisi pitänyt esitellä neuvottelutulos Virtain kaupunginhallitukselle ja hoitaa asia niin, että Keiturin soten yhtiökokous kutsutaan koolle.

Tuota yhtiökokousasiaa lienee syytä hieman avata, koska Tikkasen kirjoitus ei osakeyhtiöasioihin perehtymättömälle kertonut juuri mitäään.

Tikkanen kirjoittaa, että:
"Kaupunginhallitus voi käsitellä yhteissopimusneuvottelua, mutta sillä ei ole päätösvaltaa muuttaa Keiturin sote oy:n yhtiöjärjestystä, vaan se mahdollisuus on ainoastaan yhtiökokouksella."

On tuokin eräänlaista kiertäen asioiden kertomista. Mikä se sellainen yhtiökokous sitten onkaan? No sehän on yhtä kuin Virtain kaupunginhallitus, eli käytännössä se tosiaankin on kaupunginhallitus, joka voi muuttaa yhtiöjärjestystä. Mutta siinä on rajoituksia, ettei sitä ihan miten vaan muutella. Yhtiöjärjestyksen muuttaminen pitäisi tapahtua kahdessa eri kokouksessa, joiden välillä on 60 vuorokautta, tällä määräyksellä on ilmeisesti yritetty estää spontaanit mahdollisesti virheelliset päätökset.

Kieltämättä herää vähän ihmetys siitä, että kovalla tohinalla pienipiiri lähti neuvotteluihin, jopa niin kiireellä, ettei ehditty infota asiasta kaupunginhallitusta, ja kuitenkaan sitten ei ole ollut mitään kiirettä käsitellä neuvottelutulosta, puhumattakaan että yhtiökokous olisi kutsuttu koolle ja hoidettu asia virallisesti.

Toinen asia mitä vähän kritisoisin Tikkasen kirjoituksessa, on kun hän kirjoittaa, että "Keiturin sote oy on osakeyhtiö, eikä poliittisesti koottu lautakunta. Yhtiön kannalta on äärettömän tärkeää, että sen toimintaa ei politisoida, eikä määrätä kuntakiintiöitä."

Joopa joo, Keiturin sote oy:n hallituksessa nimenomaan on osa jäsenistä  ainoastaan poliittisesta syystä, kuten asiaa avasin kirjoituksessani Keiturin sote osa 2 .

Keiturin sote oy:n varsinainen vuosittainen yhtiökokous on pidettävä huhtikuun loppuun mennessä, pitäisiköhän siinä kokouksessa sitten poistaa kaikki poliittiset henkilöt yhtiön hallituksesta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti