sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Kehitetään!

Facebookin Puskaradio Virrat -ryhmässä on käyty keskusteluja kuntapäättämiseen liittyvistä aiheista. Yksi minun siellä esittämistäni kysymyksistä on, että mitä pitäisi tehdä, jotta Virroille saataisiin uusia yrityksiä? Ketjussa syntyi paljon keskustelua ja ihan kehittäviä ideoitakin, keskusteluun osallistuivat lähinnä kuntavaaliehdokkaat. Onneksi myös muutamat muut innostuivat vastailemaan, ehkä heiltä tulikin se paras palaute 😉. En ala tähän nyt laittamaan toisten ehdokkaiden kommentteja, koska olen huomannut, että poliittinen kunnia siinä mielessä, että kuka kirjoitti ja mitä kirjoitti ensin, on todella tärkeää joillekin ja koska en kuitenkaan tiedä haluavatko kaikki, että mainitsen heidät nimeltä täällä, on parempi jättää toisten ideat luettavaksi suoraan Puskaradiosta. Siellä voi myös itse  arvioida, että kuka vastasi varsinaisesti kysymykseen ja kuka latasi pitkät pätkät vaaliliibalaabaa.

Keskustelussa nousi esiin viranhaltijoiden rooli yritysten saamiseksi Virroille. Oma näkemykseni on, että kaupungilla on nyt muutamia todella hyviä viranhaltijoita töissä joiden alat liittyvät asioihin, joista kyseisessä Facebook -ketjussa puhuttiin. Intoa ja ideoita löytyy. Pelkäänpä vaan, että valtuustossa ja lautakunnissa ja hallituksessa ne, jotka ovat vuosikausia tottuneet jarruttelemaan kaikessa, eivät osaa muuta tehdäkään ja käy niin, että hyvät ja kehittävät ideat ammutaan alas. Toivon tietysti, että kaikki ovat tosissaan vaalimainonnassaan ja haluavat kehitystä.

Taas nousee siis esiin se muutoksen tarve! Meidän sitoutumattomien lisäksi, monet muut ryhmät puhuvat vaalikampanjoinnissaan muutoksesta. Mutta kuten Tervosen Janne aina sanoo; harvoin asia korjaantuu sillä, millä se on saatu aikaan. Asia on nimittäin niin yksinkertainen, että  jos suurimmalla osalla päättäjistä olisi aitoa halua kehittämiseen ja yhteistyöhön toisten päättäjien sekä viranhaltijoiden kanssa sekä rohkeutta panostaa kehittämiseen, silloin homma alkaisi edetä ja muutosta oikeastikin tulisi.

Uuden valtuustokauden alussa täytyy nyt vaatia jokin työryhmä tai toimikunta tms. joka tekisi pelkästään elinkeinopolitiikan kehittämistyötä. Myös valtuuston roolia pitää kasvattaa, koska mitä pienemmän piirin hallussa valmistelu ja päätöksenteko on, sitä rajoittuneempia ovat ideat. Pitää perustaa ideapajoja ja kuntalaisraateja. Eräs viranhaltija jossain tilaisuudessa ehdotti, että pitäisi palkata henkilö vuodeksi pelkästään yrittäjien houkuttelemiseksi tänne. Minusta se olisi loistava idea. Nyt on nimittäin se hetki, jolloin Virrat voi vielä lähteä nousuun, tarvitaan vaan ennakkoluulotonta ja innokasta asennetta ja rohkeutta panostaa kehittämiseen. Kokouksissa istumisen päätavoite ei saisi olla se, että katsotaan kelloa ja odotetaan, että loppuisipa kokous pian ja tuhahdetaan, jos joku julkeaa ottaa muissa asioissa esiin jotain kehitysideoita. 

Niin ja koska itse penäsin konkreettisia ideoita keskustelussa, niin avaan tuota valtuuston roolin kasvattamista sikäli, että valtuusto pitää ehdottomasti saada ideoimaan ja kehittämään eikä pelkästään toimimaan kumileimasimena päätöksenteossa. Ideapajat valtuustollekin!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti