lauantai 4. maaliskuuta 2017

Omin ajatuksin politiikassa?

Erityisesti näin kuntavaalien alla puolueet vakuuttelevat, että heillä saa ajatella itse ja tehdä itse omat päätökset. Silti joissain yhteyksissä näkee mainittavan ryhmäpäätökset ja niistä jopa puhutaan keinona vaikuttaa. No silloinhan se on oikein, jos jokaiselle annetaan se tila ajatella itse ja päätyä itse siihen samaan lopputulokseen kuin muutkin siinä ryhmässä. Mutta jos tämä ryhmäpäätös edellyttää pitkää vääntöä ja taivuttelua ja sitä, että joku antaa lopulta periksi, kun ei enää jaksa vängätä, se ei ole minusta silloin oikea tapa.

Äänestäjähän äänestää jotain tiettyä henkilöä, varsinkin kuntavaaleissa persoona merkitsee paljon. Jos äänestäjä haluaisi, että puolue tekee ryhmäpäätökset esimerkiksi puolueen johtajan ajatusten mukaan, hän varmasti äänestäisi kyseistä johtajaa. On siis väärin äänestäjää kohtaan, jos hän hyväuskoisesti äänestää jotain henkilöä valtuustoon, ja sitten päätöksenteossa käykin niin, että kyseinen valtuutettu tinkii omasta mielipiteestään sen takia, että ryhmä olisi yhtenäinen ja asettuu kannalle, johon ei syvällä sisimmässään olisi halunnut asettua.

Jotkut ryhmät menevät jopa niin pitkälle, että yrittävät rajoittaa sananvapautta. Virroilla ihan lähiaikoina on tapahtunut niin, että yhden puolueen jäsenet ovat voimakkaasti hyökänneet yhden jäsenensä kimppuun ja moittineet tätä,  hänen ilmaistuaan ryhmän kannasta eroavan mielipiteensä julkisesti eräästä asiasta. En mainitse tässä puoluetta enkä henkilöitä nimeltä, koska en halua suoraan hyökätä ketään vastaan, ja toisaalta en ole ollut itse paikalla todistamassa tilannetta. Mutta tiedättepähän, että Virroillakin tällaista tapahtuu ja osaatte äänestäessänne ottaa sen huomioon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti