sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Vaalikoneista

Nyt on julkaistu jo useita vaalikoneita, meillä sitoutumattomien yhteislistan ehdokkailla on se ongelma, ettemme saa niistä ennakkotietoja, koska emme kuulu mihinkään puolueisiin. Puolueille lähetetään ohjeet ja tunnukset heti kun ehdokkaiden on mahdolista käydä täyttämässä vastauksensa. Meillä se menee niin, että vasta kun jostain huomaamme tai kuulemme, että on olemassa jokin vaalikone, otamme yhteyttä sen tekijään ja sitten vasta meille mahdollistuu vastaustemme antaminen.

Juuri äsken laitoin Hesarin ja Ilta-Sanomien yhteisen vaalikoneen tukeen sähköpostia, jospa mekin piakkoin pääsisimme vastaamaan. Ylen koneeseen olen jo itse vastannut, ja myös osa muista yhteislistalaisista on siellä käynyt.

Sinänsä ihan hauskoja nuo vaalikoneet, tein ylen vaalikoneen kokeeksi itsekin. Ja sain tulokseksi, että olen 100% samaa mieltä kuin Tytti Majanen. Virtolaisista ehdokkaista toistaiseksi vain 32:n vastaukset olivat rekisteröityneet vaalikoneeseen, tai oikeastaan 31:n, koska Aimo Mäkinen oli kaksi kertaa eri vastauksin 😊 Yllättävintä oli se, että henkilö, jonka kanssa olen kuntapolitiikassa tällä kaudella ollut mielestäni useinkin samaa mieltä, oli viimeisenä listalla, vastauksemme kävivät yhteen vain 58 prosenttisesti. Kokeilin myös uudestaan eri vastauksin, otin aina pykälää erilaisen vastauksen. Eli jos itse olin vastannut täysin samaa mieltä, vastasin tällä kertaa osittain samaa mieltä jne. Näin muuttuikin tulos huomattavasti. Sillä, että onko klikannut juuri sen saman, on näköjään suuri merkitys. Osa kysymyksistä on myös sellaisia, että ei niillä Virtain kuntapolitiikassa ole paljonkaan merkitystä.

Jos joku ihmettelee ylen videogalleriaa ja esiintymisiäni siellä, ja sitä miksi vastaan kahteen kysymykseen samalla lailla, on vaalikoneen jumiutumisten takia viimeisen kysymykseni vastaukseksi eksynyt harjoitteluotokseni kakkoskysymykseen (yöpaidassa ja hiukset sekaisin tietenkin) 😀


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti