torstai 23. maaliskuuta 2017

Kunnan kokonaan omistamat osakeyhtiöt

Naurettavaa näytelmää sanon minä. Olkoonpa vaan vaikka kuinka osakeyhtiölain mukaista toimintaa, niin hölmöläisen hommaa on. Siellä me aikuiset ihmiset istumme kaupunginhallituksessa ja näyttelemme, että esimerkiksi Keiturin Sote oy tai Virtain yrityspalvelu Oy ovat yksityisiä yhtiöitä ja että emme saa niiden toiminnasta tietoa, koska asiat ovat salaisia, kun ovat osakeyhtiöitä. Huomasinpa myös, että joku kuntavaaliehdokas, joka on Keiturin Sotella töissä, oli laittanut johonkin vaalikoneeseen rastin yksityinen -kohtaan kun kysyttiin onko työnantaja julkinen vai yksityinen. Tähän on menty.

Kun Virtain kaupunki kuitenkin omistaa KOKONAAN molemmat yhtiöt, niin mielestäni on aivan turha silloin salailla mitään (asia erikseen ovat potilastiedot yms, jotka ovat joka paikassa salaisia). Kaupunginhallitus on näiden yhtiöiden yhtiökokous ja sen tarkoitus on antaa omistajaohjausta. Miten ihmeessä voi antaa omistajaohjausta, jos ei tiedä mitä yhtiöissä tapahtuu?

Ensi maanantain kaupunginhallituksen kokouksen yhteydessä on nyt Keiturin soten yhtiökokous, saapa nähdä tehdäänkö siellä nyt niitä sääntömuutoksia, joita pienipiiri "tulipaloja sammutellessaan" lupaili Ruovedellä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti