maanantai 27. maaliskuuta 2017

Poimintoja hallituksen kokouksesta 27.3.

Tämän illan kaupunginhallituksen kokous kesti lähes viisi tuntia, monesta asiasta käytiin vilkasta keskustelua ja äänestämäänkin päästiin. Tästä asiasta, jossa äänestimme, en sen enempää puhu tässä, mutta sen vaan sanon, että minä yritän aina ajatella oikeudenmukaisesti ja niin, että kohtelu olisi kaikille sama.

Keiturin soten yhtiökokousta emme pitäneet, koska kokous oli kutsuttu kokoon väärällä tavalla, sen kutsui kokoon kaupunginjohtaja, vaikka yhtiön hallituksen pitäisi kutsua se kokoon. Sen lisäksi kokouskutsu pitäisi toimittaa kahta viikkoa ennen, nyt se tuli viime perjantaina. Yhtiöjärjestys myös määrää, että yhtiön toimitusjohtajan pitäisi olla paikalla, häntä ei oltu kutsuttu. Joku voisi tähän heittää, että mitä väliä sillä ja verrata väärin sammuttamiseen. Mutta taas kerran sanon, että kyllä kaupungin asioissa pitää toimia lakien ja yhtiöjärjestyksen mukaan, vaikka olenkin toivonut yhtiöltä avoimuutta ja joustavuutta ja sitä, ettei näyteltäisi olevamme kaksi eri porukkaa. Toiminta voi olla avointa vaikka toimittaisiinkin lakien mukaan.

Minusta kyllä tuntui tänään, että yleinen suhtautuminen puheisiini yhtiöiden asioiden avoimuudesta oli myönteinen, ja kyllä kaupunginjohtaja vastasi kaikkiin kysymyksiin Keiturin soten omistajaohjauspykälän aikana. Hänellä on kuitenkin edelleen tietoa yhtiön toiminnasta, koska hänellä on edelleen läsnäolo-oikeus yhtiön hallituksen kokouksissa vaikkei enää toimitusjohtaja olekaan. Mutta on ihan kiva myös kuulla uutta toimitusjohtajaa sitten siellä yhtiökokouksessakin.

Muutoin kokouksessa käytiin vilkasta keskustelua ja joissain asioissa pääsimme jopa yksimielisyyteen, kaikkia asioita ei kirjata pöytäkirjaan, joten en minäkään niitä tässä tällä kertaa avaa sen enempää. Tilipäätös hyväksyttiin ja se näyttikin vallan mainioita lukemia: Tulos vuodelta 2016 on 3,2 miljoonaa.

Sivistystoimelle myönnettiin täyttölupa koulukuraattorin työsuhteeseen. Minä ja moni muukin toivoimme, että Keiturin soten palvelukseen jäävät psykiatriset sairaanhoitajat saisivat jatkaa nykyisessä oppilastyössään, koska heiltä homma sujuu ja heitä ei voi korvata yhdellä kuraattorilla. Ja heidän tekemänsä työ on loistavaa ennaltaehkäisevää työtä. (Tästä täytyykin muistaa mainita Keiturin soten toimitusjohtajallekin, kun hän yhtiökokoukseen saapuu.) Varsinaisesti emme siitä voineet päätöstä tehdä, koska se ei ollut pykälänä, oli kyse vain kuraattorin täyttöluvasta. Mutta päätöksenteko tämän asian suhteen toimii siten, että sivistystoimi määrittää paljonko se ostaa Keiturin sotelta kyseisiä palveluita, toivottavasti ei siis heikennyksiä ole luvassa.

Kokouksessa puitiin myös valtuuston kokouksessakin puhuttanutta Nicewoodin hallijutun valmistelun yhteydessä tapahtunutta pimitystä, jonkinlainen selvitys meille luvattiin asiasta. Ja hallista tulikin mieleeni, että ilahduttavasti päätimme myydä tontin niin ikään Kitusenkulmasta eräälle yrittäjälle, hän rakentaa itse hallinsa, josta olikin esittää jo havainnekuva ja piirustukset. Sellaisesta tulee ihan positiivinen tunne, ja alan entistä vahvemmin uskoa, että kasvuun on mahdollisuuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti