keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Terveydenhuollon tulevaisuus Virroilla

Lueskelin tuossa kunnallisalan kehittämissäätiön julkaisemaa Polemiikki -lehteä, siinä oli tietenkin paljon Sote-asiaa, onhan se päivänpolttava aihe. Silmiini osui tekstistä tehty nosto:


Aloin ajatella, että entäpä, jos soteuudistus toteutuu valtakunnassa vallitsevien suunnitelmien mukaan? Ja entä jos valinnanvapauskin toteutuu? Miten käy silloin Virtain terveyskeskuksen?

Onhan nimittäin kiistämätön tosiasia, että Virtain ja Ruoveden terveyspalvelut hoitavalla Keiturin sotella on huono maine, ja jos tosiaankin tulee valinnanvapaus, veikkaan, että iso osa asiakkaista  siirtyy yksityisten toimijoiden asiakkaiksi. Olen kuullut sanottavan, että eihän täällä ole mistä valita ja että eivät ihmiset lähde mihinkään kauas, kun ovat sairaita. Tilanne on ehkä sellainen nyt, mutta aivan varmasti muut toimijat "haistavat" huonon maineen ja pystyttävät paikkakunnalle kilpailevia yksiköitä. Tällöin saattavat monen Keiturin soten työntekijän työsuhteet olla vaarassa.

Se mitä meidän tulisi nyt Virroilla tehdä, olisi purkaa Keiturin sote kiireesti, ihan jo pelkästään sen huonon maineen vuoksi. Se yhtiö vaan ei toimi, olen laajemmin käsitellyt sen ongelmia teksteissäni Keiturin sote osa 1, osa 2 ja osa 3. Nyt kun poliklinikalla alkaa vielä Attendo hääräämään, soppa sen kun lisääntyy.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti