tiistai 25. huhtikuuta 2017

Yhtenäiskoulusuunnittelun tilanne

Tekninen johtaja Raimo Pirhonen oli esittelemässä koulusuunnittelun tilannetta kaupunginhallituksessa. Hänellä oli aikataulu laadittuna ja paljon suunnitelmia tulevasta. Pyysin, että voisiko kaupungin nettisivuille saada jonkinlaisen suunnitelman näkyviin myös, että ne joita asia kiinnostaa saisivat tietoa asiasta. En oikein tiedä onko sellaista tulossa vai ei, asian yhteydessä jäi niin moni asia auki. Kuten aiemminkin olen todennut, hallituksen kokouksessa puhutut asiat eivät ole julkisia, joten en arvaa tähän laittaa Pirhosenkaan juttuja. Mutta laitan tähän kolme omaa puheenvuoroani, ne ehkä kertovat jotain. Ainakin voi miettiä, että miksi olen moisia puheenvuoroja joutunut ottamaan.
"Miettikääpä miltä näyttää, jos Rantatien koululle keksitään jotain muuta käyttöä eikä sitä pureta, näyttääkö se uusi hieno koulu hyvältä sijoitettuna ahtaasti Rantatien koulun ja liikuntahallin väliin? Kyllä paikka pitää harkita kunnolla. "
"Opettajista tuntui ainakin muutama viikko sitten siltä, että he eivät ole saaneet olla riittävästi mukana tässä hankesuunnitteluvaiheessa."
"Meillä on olemassa valtuuston päätös, jonka mukaan rakennetaan uusi koulu, johon mahtuu 500 oppilasta, Rantatien koulun korjaamista osaksi yhtenäiskoulua ei tarvitse miettiä."
"Minun mielestäni pitää nyt edetä valtuuston päätöksen mukaan, eikä mitään muuta suunnitella."
Myös useat muut ottivat asiaan mielestäni hyviä puheenvuoroja ja toivat esiin asioita, joita minä en sitten toistanut omissa puheenvuoroissani. Keskustelua asian tiimoilta käytiin kauan.

Aikataulusta sen verran, että suunnitteilla on erilaisten ryhmien perustamista. Kuten pedagogisen suunnittelun ryhmä, projektiryhmä kuulemma on jo ja sitten on vielä tulossa jokin rakentamiseen liittyvä ryhmä. Itse ihmettelen vähän sitä, että projektiryhmässä ei ole ketään luottamushenkilöitä. En tarkoita ollenkaan sitä, että meistä vaaleilla valituista kukaan olisi välttämättä mikään asiantuntija, mutta kyllä näin isossa asiassa pitäisi olla joku luottamushenkilö mukana ryhmässä valvomassa kuntalaisten etua ja sitä, että tehtyjä päätöksiä noudatetaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti