perjantai 7. huhtikuuta 2017

Aivopesua vai vaalikampanjointia?

Kaunis tarina

 

Rakentaen ei repien ja yhdessä, uskaltaen puolustaa veronmaksajan etua. Huolta pidetään huomennakin ja astutaan positiivisin askelein tulevaisuuteen. Aktiivisesti kuntalaisen asialla kokemuksella ja uudella voimalla. Inhimillisemmällä otteella pidetään kaikki mukana ja ollaan yhtenä äänenä ja korvana valtuustossa, mutta saat mitä tilaat. Liikunta luo terveyttä ja sen avulla pidetään Virrat yhdessä pinnalla. Tasapuolisella ja oikeudenmukaisella tavalla pitää puheet ja linjakin. Yhdessä enemmän työtä ihmisen lähellä, terveyttä ja hyvinvointia edistäen yhdessä varsinkin Vaskivedellä. Otetaan loppukiri kakkosnelosia kanniskellen ja vaaditaan avoimuutta uudistuvaan ja yhteistyöhön perustuvaan päätöksentekoon. Puoluepolitikoinnin sijaan terveyttä edistäen ja oikeudenmukaisesti ratkaisuihin perehtyen ennakoivasti, vastuullisesti päätöksiä tehden nyt ja tulevaisuudessa tehdään yhdessä hyvä Virrat.

Lupauksiako vain? 

 

Hieno tarina, kyllä Virtain asiat ovat hyvin. Vai ovatko? Äskeinen tarina oli nimittäin kooste viime torstain lehdessä olleista vaalimainoksista. Kyllä noilla lupauksilla pitäisi saada kuntaan elinvoimaa. Ikävä kyllä elävästi on jäänyt mieleeni viimeksi olleiden Eu-vaalien jälkeen Kokoomusmeppi Petri Sarvamaan haastattelu, jossa toimittaja tivasi häneltä jotain asiaa, ja hän kuittasi hyvin kevyesti, että: "Vaalipuheet on vaalipuheita". Onko se niin? Voiko ennen vaaleja suoltaa minkämoista pötyä tahansa ja sitten vaalien jälkeen palata vanhaan jäpityspolitiikkaansa? Mielestäni ei voi, kyllä valtuutetulla pitää olla sisäänrakennettu oikeudentunto, että ainakin tekee parhaansa pitääkseen vaalilupauksensa ja muutoinkin toimii kuntalaisten parhaaksi.

Aivopesua vai vaalikampanjaa? 

 

Mutta palataanpa vaalikampanjointiin, jotkut selvästi tekevät sitä sanoisinko hieman kyseenalaisesti: Eilen yhdessä Teemu Kontoniemen kanssa ihmettelimme kumpikin kovasti Keiturin Soten uuden toimitusjohtajasta ollutta juttua torstain 6.4. Suomenselän sanomissa. (Teemu on kirjoittanut siitä blogiinsa hyvän kirjoituksen, siksi en ala sitä toistamaan tässä, sen sijaan pääsette bloggaukseen oheisesta linkistä.) Mietin tuossa, että eihän nyt vaan olisi jonkun tahon suunnittelema juttu tuollainen lehtikirjoitus, että saadaan kuntalaiset rauhalliseksi vaalien alla. Kummasti nimittäin nuo lauseet ja paikkansapitämättömät väittämät olivat aivan samoja, joita kaupunginjohtaja ja eräät muut henkilöt aina esitellessään Keiturin sotea toistelevat. Tai sitten aivopesu on ollut jo ennätysnopeaa.

Kohta vaalipäivä on ohi ja sitten alkaakin lupausten lunastaminen, aion säilyttää kaikkien vaalimainokset ja muistuttelen niistä aina sopivassa välissä, ettei totuus unohtuisi 😉


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti