torstai 6. huhtikuuta 2017

Vaalit ovat ovella

Jos ei ole vielä tullut huomanneeksi, että vaalit lähestyvät, viimeistään tämän päivän Suomenselän sanomia lukiessa asia tuli selväksi. 27 ehdokasta oli laittanut oman mainoksensa ja sen lisäksi kaikki puoleet olivat laittaneet mainoksensa. Meillä sitoutumattomilla ei ollut tässä lehdessä  mainoksia, eikä paljon muissakaan. Me kun joudumme itse maksamaan kaikki mainokset, puolueilla taas on kerättyä rahaa valmiina. Useimmat puolueet perivät 10% ns. puolueveron kokouspalkkioista, kyllä siitä vuosien aikana kertyy mukava summa. Lisäksi puolueet monissa tapauksissa saavat jonkin verran rahoitusta esimerkiksi piiriltä.

Itsekin olen osallistunut Virtain Perussuomalaisten mainonnan rahoittamiseen maksamalla kokouspalkkioistani osan heille. Sellainen puolen sivun ilmoitus, joita he ovat näissä vaaleissa julkaisseet useita, maksaa varmaankin jotain 600 - 800 euron väliltä. No ei sillä, en minä katkera ole, hyvä että ovat pystyneet mainostamaan 😉

Me sitoutumattomien yhteislistalla olevat valitsimme joka kotiin jaettavan mainoksen, joka jaettiin koteihin jo hyvissä ajoin ennakkoäänestystä, maksoihan sekin, mutta keräsimme porukalta rahoituksen yhdessä sitä varten. Mainoksesta tuli oikein onnistunut ja se herätti ulkoasullaan huomiota. Kiitos siitä suunnittelijallemme. Olen sitä mieltä, että aika harva ihminen varmaan valitsee äänestyskohdettaan tässä parina viimeisenä vaaleja edeltävänä päivänä paikallislehden perusteella. Uskon, että kuntalaisilla on tietoa meistä sitoutumattomista, vaikka emme niin kovasti lehden mainostilaa olekaan käyttäneet. Nettimainonta on nykypäivää, ja olemmekin panostaneet siihen.


Tämän päivän lehtimainonta myös sai minut miettimään tätä sitoutumattomuusasiaa. Me, jotka olemme ehdolla sitoutumattomien yhteislistalla, emme sitoudu puolueisiin, se lienee selvää. Mutta mitä ajattelee ehdokas, joka on jonkun puolueen listalla sitoutumattomana? Millä perusteella hän on valinnut puolueensa? Jos syy on se, että valitsemassaan puolueessa ollaan eniten samoilla linjoilla, onko se silloin sitoutumattomuutta? Jos tällainen puolueen listalla oleva sitoutumaton ehdokas pääsee valtuustoon, on kyllä vaikeaa olla menemättä puolueen ryhmäpäätösten mukaan, se on nähty monta kertaa.

Tämän päivän lehden paras mainos oli yrittäjien mainos sivulla 19: Siinä ehdokas vaati yksipäiväistä työviikkoa Heikki Silvennoisen hahmossa 😊


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti