tiistai 18. huhtikuuta 2017

Virtain toritiimi

Nyt kun kaikki vaalitohina on ohi, ehtii keskittyä paremmin muihinkin asioihin😊

Minusta hieno osoitus kansalaisaktiivisuudesta ja Virtain profiilia nostavasta seikasta, on Virtain torin toiminnan kehittäminen. Ajatus torin kehittämisestä lähti aivan tavallisen kuntalaisen ajatuksesta joulutorista Facebookin Virrat pois puskasta -palstalla ja siitä päädyimme toritiimin muodostamiseen  ja järjestämään erilaisia teematoreja. Osa tiimin jäsenistä on toki politiikassa mukana olevia henkilöitä, kuten minäkin, mutta emme ole siellä mukana poliittisella mandaatilla, vaan ihan omana itsenämme. Jäsenet myös vaihtuvat, ydinjoukon lisäksi palavereissa on vaihtelevasti mukana eri taustaisia ihmisiä. Myös kaupungin puolelta on useimmiten joku viranhaltija  paikalla kuten myös Virtain yrittäjistä.

Ensimmäinen teematori oli vaalitori, jossa olivat kaikki ehdokkaita asettaneet ryhmät sulassa sovussa. Myös yleisöä ritti. Muita myyjiä ei vielä ollut kovin paljon tuolloin innostunut mukaan. Seuraavaksi on vuorossa Keväinen iltatori pe 28.4. klo 16 - 19. Sinne voi kuka tahansa tulla myymään haluamiaan tuotteita, ohjeet ilmoittautumiseen jutun lopussa olevassa mainoksessa. Myyntipaikat ovat ilmaisia.

Tällä hetkellä torille on ilmoittautunut jo joukko myyjiä: Ala-Kaarre Oy myy lakuja ja tikkareita, Kiekko-karhut paistavat lettuja, MLL myy vappupalloja, Pelastakaa Lapsilla on myynnissä leivonnaisia ym.

Kevättori sijoittuu samalle päivälle kuin yrittäjien järjestämä Kevätkirmaus: Sen ajatuksena on, että kukin yritys miettii omat "houkuttimensa" tuolle päivälle, tarjouksia, kahvitarjoilua, toimintaa yms. Ainakin K-Raudan Viherpihan ja K-maatalouden markkinat järjestetään perjantaina 28.4. Kevättori- ja Kevätkirmauspäivää edeltävänä päivänä ilmestyvässä Suomenselän Sanomissa on lisätietoa yritysten osalta.

Seuraava toritiimin palaveri on sovittu pidettäväksi 3.5. klo 17.30 kaupungintalolla, tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin Virtain torilla tapahtuu -Facebooksivulla. Palaveriin ovat tervetulleita kaikki, joilla on halua kehittää toritoimintaa ja kenties ideoita erilaisista teematoreista, joita olisi tarkoitus järjestää kerran kuussa.

Torilla tavataan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti