keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Kirje valtuutetuille - rohkeutta päätöksentekoon!

Kirjoitin sähköpostikirjeen kaikille valtuutetuille, vastaukseksi Rantatien koulun vararehtorin lähettämään yhtenäiskoulumyönteiseen kirjeeseen,  varmuuden vuoksi liitän sen tähän alle, jos sattuu joltain sähköposti hukkua ;)

Nyt viimeistään kannattaa ottaa yhteyttä valtuutettuihin, jos haluaa asiaan vaikuttaa! Tähän mennessä tuohon kirjeeseen on vastannut kolme valtuutettua ja kaikki niitä, jotka ovat kanssani samaa mieltä uuden yhtenäiskoulurakennuksen rakentamisesta. Saa nähdä tuleeko keneltäkään muulta kommenttia vai jatkuuko vaikenemisen linja.





Nyt on lähellä kuntamme päätöksenteossa sellainen hetki, että on katsottava tulevaisuuteen, mielestäni jokainen valtuutettu on sen velkaa kunnan asukkaille, erityisesti lapsille. Virtain kaupungin strategiassakin laitetaan painopiste lapsiin ja nuoriin, siellä on myös maininta kuntalaisten kuuntelemisesta!  Pelkkä yhtenäiskoulumalli hallinnollisena ratkaisuna ei riitä, pitää rakentaa yksi uusi yhtenäiskoulurakennus, johon tulisivat opiskelemaan kaikki keskustassa peruskoulua käyvät lapset ja nuoret. 

Käsittääkseni me kaikki valtuutetut olemme pyrkineet valtuustoon siksi, että hoidamme kuntamme asioita parhaamme mukaan, emme siksi, että kumartelisimme jonkun / joidenkin henkilöiden päähänpinttymiä tai toimisimme puolueen vaatimalla tavalla. Kyllä jokaisen pitää kyetä itsenäiseen ajatteluun. Ja kannattaa kyllä miettiä sellaisten henkilöiden motiiveja, jotka intohimoisesti haluavat korjata vanhan Rantatien koulun ja laittaa siihen monta miljoonaa. (Talousarvioehdotuksessa siihen on budjetoitu 3 miljoonaa).

Olen kuullut, että tietyissä piireissä tämän asian tiimoilta yritetään mitätöidä mielipiteitä ja puheita  siten, että me, jotka olemme tuon uuden koulun rakentamisen kannalla, tekisimme sen tulevien vaalien vuoksi. Kysynpä vaan, että pitäisikö päätöksenteko lopettaa ja kaikkien lammastella valtapuolueen linjoilla vähintään vuosi ennen vaaleja, ettei vaan nyt kukaan luule, että kalastelee ääniä? Muistaako kukaan edellisiä vaaleja? Miten on valtuutetut, lupasitteko jotain? Annoitteko äänestäjien ymmärtää ajavanne heidän asioitaan? Minulla oli neljä vuotta sitten puolueen yleisten linjojen lisäksi vain yksi vaalilupaus, se, että pidän lasten ja nuorten puolta. Sitä olen tehnyt koko vaalikauden ajan, teen sitä koko elämässäni muutenkin, myös järjestötyössä. Teen sitä edelleen ja teen jatkossakin, ihan riippumatta vaaleista ja siitä tulenko edes valituksi ensi kaudelle.

Jos rakennettaisiin alussa mainitsemani yksi uusi yhtenäiskoulurakennus, olisi se aikamoinen vetovoimatekijä kunnalle, nykyään nuoret perheet, joilla on lapsia, miettivät tarkkaan, mihin muuttavat. Noh, tähänkin on sanottu, että ei tänne kukaan muuta, kun väkiluku vähenee reilulla sadalla hengellä joka vuosi. Mutta ei se aivan niin ole! Tänne muutti viimekin vuonna 228 henkilöä, eli osa niistä yli kolmestasadasta poismuuttaneesta korvautuu uusilla asukkailla. Rantatien koulun korjaaminen olisi myös taloudellisesti kannattamatonta, vanha rakennus, joka tulee vaatimaan remonttia remontin perään ja jonka käyttökulut tulevat jatkossakin olemaan suuret. Myöskin yhden yhtenäiskoulurakennuksen suunnittelu ja rakentaminen kerralla tulisi edullisemmaksi kuin se, että ensin tehtäisiin  yläkoulun osio ja sitten myöhemmin siihen lisättäisiin alakoululaisille tilat.

Tämä asia oli hallituksessa esillä pari viikkoa sitten, ja viime minuuteilla ennen hallituksen kokousta oli lopultakin laitettu esityslistalle väärin perustein laskettujen lukujen lisäksi myös oikeita lukuja siitä, paljonko nämä kouluasiat tulisivat maksamaan ja otettu pois päätösehdotus Rantatien koulun korjaamisesta. Sanottiin, että nyt päätetään vain yläkoulun uudisrakentamisesta ja niin tehtiinkin. Nämä asiat kun vaan eivät ole sellaisia, että niitä kannattaisi päättää erikseen, ne kuuluvat saumattomasti yhteen. On haluttu odottaa tehtyjen lisätutkimusten tuloksia, loppujen lopuksi lisätutkimuksilla ei ole tämän ratkaisun kanssa mitään tekemistä, koska joka tapauksessa on jo tutkittu ja todettu, että Rantatien koulussa on rakenteissa ongelmia, jotka on korjattava, jos sitä halutaan vielä käyttää. Koulun korjaamisesta on jo tehty suunnitelma ja kustannusarvio ja lisätutkimukset eivät kustannuksia poista, korkeintaan voisivat lisätä niitä, jos ylemmistä kerroksistakin löytyisi jotain vaurioita. Näiden tähän mennessä jo tehtyjen tutkimusten ja suunnitelmien perusteella on hyvin helppo nähdä, että ainoa oikea lopputulos on rakentaa uusi yhtenäiskoulurakennus kaikille keskustassa koulua käyville peruskoululaisille. Kyläkoulut ovat asia erikseen, ja pinta-alaltaan näin laajassa kunnassa on täysin järkevää säilyttää kyläkoulut niin kauan kuin niissä vain oppilaita riittää.

Toivon jokaiselle valtuutetulle rohkeutta tehdä sellainen päätös, jonka jälkeen voi hyvällä omalla tunnolla puolustaa omaa kantaansa.
      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti