torstai 10. marraskuuta 2016

Ensimmäinen askel kouluasian päätöksenteossa.

Nyt se sitten alkaa, päätöksenteko kouluasioissa. Hommahan menee niin, että ensin hallitus päättää, mitä se esittää valtuustolle ja valtuusto tekee lopullisen päätöksen.

Kaupunginhallituksen ensi maanantain esityslistalla on seuraavanlainen ehdotus:
(Klikkaa kuvaa, niin se suurenee.)


Minä aion tietystikin tehdä vastaesityksen, jossa ehdotan yhden uuden yhtenäiskoulurakennuksen rakentamista kaikille keskustassa koulua käyville peruskoululaisille (luokat 1-9).  Aion myös ehdottaa saman esitykseen, että Rantatien koulun korjaamiseen ei enää laitettaisi määrärahoja, vaan että viipalekouluja tilattaisiin riittävä määrä, että kaikki Rantatien koulun oppilaat saadaan väistötiloihin tai sitten harkittaisiin väistötiloiksi kyläkouluja.

Jos joku muu hallituksen jäsen (Reijo Koskela, Ari Rajamäki, Arja Ylä-Nojonen, Tuula Mäntysalmi, Kalevi Saloranta, Pentti Tikkanen, Kalervo Suomela, Katri Lavaste, Vesa Postinen) kannattaa esitystäni, tulee äänestys minun ehdotukseni ja alkuperäisen ehdotuksen välillä. Äänestyksen voittaa se ehdotus, joka saa taakseen enemmän ääniä, jos äänet menevät tasan, puheenjohtajan ääni ratkaisee. Jos kukaan ei kannata ehdotustani, se raukeaa. (Hallituksen kokouksessahan on hallituksen lisäksi läsnäolo- ja puheoikeus valtuuston puheenjohtaja Keijo Kalevalla sekä molemmilla valtuuston varapuheenjohtajilla Johanna Saarisella ja Olavi Mäkisellä. Tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki kolme ovat joka kerta paikalla, mutta heillä ei kuitenkaan ole äänioikeutta.)

Äänestyksen voittanut ehdotus näkyy päätöksenä halliituksen kokouksen pöytäkirjassa ja on myös valtuuston esityslistalla ehdotuksena. Niin ikään valtuuston kokouksessa voi tehdä vastaesityksen, ja jälleen koittaa äänestys. Toki jotkut muutkin saattavat tehdä ehdotuksia, jotka poikkeavat pohjaehdotuksesta ja minun ehdotuksestani, sitten vaan äänestellään useamman kerran.

Tämän päivän Suomenselän Sanomissa oli valtuutettu Risto Saarisen kirjoitus, olin vähän pettynyt, että Ristokin oli mennyt siihen lankaan, mitä meille valtuustoseminaarissa ja Suomenselän Sanomien taanoisessa jutussa esiteltiin. Eli lupailtiin, että ensin uusi yläkoulu ja sitten heti kohta alakoulu siihen kylkeen. Eipä ole jälkeäkään siitä lupauksesta nyt päätöksentekoon tuotavassa esityksessä, arvasin, että niiden puheiden tarkoitus oli saada vain yhtä yhtenäiskoulurakennusta ajavien päät kääntymään. Suullisilla lupauksilla ei ole mitään arvoa näissä asioissa. Virallinen päätös kirjallisena on se, mikä merkitsee.

Toivottavasti järki voittaa, ja saamme uuden nykyaikaisen yhtenäiskoulun!

P.S. Olettehan muistaneet laittaa adressiin nimenne ! Vanhempaintoimikunta on myös perustanut yhtenäiskoululle oman Facebook -sivun, jos tulee jotain kysyttävää tai uusia ideoita asian tiimoilta, voi siellä käydä kirjoittelemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti