keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Avoimempaa tiedotusta


Oli näköjään Ruoveden kunnanvaltuuston kyselytunti youtubessa videoituna. Hyvä idea!

Kyllä siellä Virratkin sai aika kovia sanoja Keiturin Soten tiimoilta (eikä välttämättä ihan suotta). Joka tapauksessa on hyvä asia, että kuntalaiset pääsevät kysymään suoraan päättäjiltä. Ja nekin jotka eivät pääse, voivat myöhemmin katsoa netistä, mitä on puhuttu.

On meillä Virroillakin vähän samantyylistä kyselytuntia yritetty pitää. Pari vuotta sitten ideoitiin kaupunginhallituksen kyselytunnit, joita sitten muutamia pidettiinkin. Tosin sen sisältö vaan oli sitä, että kaupunginjohtaja kysyi ja hallituksen pj vastasi. No okei... totta puhuakseni siis ne kysymykset ilmeisesti olivat kuntalaisten etukäteen lähettämiä, ja kyllä siellä muutkin ääneen pääsivät välillä. (paitsi silloin kun tiedotettiin soteasiasta Rantatien koululla, siellähän ei puheenvuoroja pahemmin jaeltu, vastaukset olivat valmiina powerpointtina). Nyt ei viimeaikoina enää ole näitä Virrat Areenan nimellä kulkeneita kyselytunteja pidetty, seuraava jos/kun pidetään, täytyykin muistaa ehdottaa sen videoimista ja laittamista youtubeen ja kaupungin sivuille. Sekin olisi askel avoimuuteen tiedottamisessa.

Muutenkin meillä Virroilla olisi syytä ottaa oppia Ruovedeltä tämän netissä näkymisen suhteen. Facebook -sivut on saatu pyörimään, ja ihan kivasti siellä onkin hyviä päivityksiä. Myös youtubessa on alettu näkyä hieman #onnistuvirroilla -kampanjan myötä, mutta paljon olisi kehittämisen varaa vielä. Kaupunki voisi tuottaa vaikka  uutistyyppisiä videoklippejä omalla youtube -kanavallaan, videoita tapahtumista, eri osastojen kuulumisa jne. Toki kaikki tuo vaatii editointitaitoisen henkilön, koska kukaan ei jaksa katsella jotain pitkää puheitä sisältävää pätkää, pitäisi osata poimia kohokohdat.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti