maanantai 7. marraskuuta 2016

Taas Pirkanmaalle uusi yhtenäiskoulurakennus... koska Virroille?

Lähes viikoittain saa jostain lehdestä lukea lehtijuttuja, joissa kuntien edustajat ylpeinä esittelevät uutta suunnittelussa tai rakenteilla olevaa tai juuri valmistunutta monikäyttöistä yhtenäiskoulurakennusta, joissa poikkeuksetta on ainakin luokat 1-9, joissain myös lukio ja eskarit. Virroillakin saa lukea paikallislehteä juu, jos haluaa lukea kaupungin tiedotuskanavaa ja masentua. Viime torstaina oli kyllä pöyristyttävällä tavalla kirjoitettu juttu, aivan kuin olisi jo päätetty saneerauksista sun muista. Mitään ei tosiaankaan ole päätetty!

Aamulehti kirjoitti tänään 7.11. jutun pian valmistuvasta Urjalan yhtenäiskouluhankkeesta. (Ja taas kerran hintana oli viitisentoista miljoonaa, jostain ihmeen syystä Virroilla hatusta heitetyt kustannusarviot ovat ihan toista luokkaa, tarkoituksena varmaankin saada kuntalaiset ja päättäjät kauhistumaan korkeita hintoja, ettei uskallettaisi vaatia uutta yhtenäiskoulurakennusta, vaan tyydyttäisiin pelkän yläkoulun rakentamiseen ja Rantatien korjaamiseen).

Oli hieno lukea kyseistä juttua, jossa sivistystoimenjohtaja innokkaana esitteli koulurakennusta ja muutoinkin kunnan satsaamista kouluihin ja opetukseen, mm. pienten opetusryhmien muodossa. (Meillähän sivistystoimenjohtajasta on muodostunut säästöjen toteuttaja, aina on esityksenä ryhmien suurentaminen ja opetustuntien vähentäminen tai jotain vastaavaa, onneksi sivistyslautakunta osaa laittaa ehdotukset omaan arvoonsa). Jos mahdollista lukekaa se Aamulehden juttu, näköislehtenä voi ostaa Aamulehden sivulta vaikkapa yksittäisen päivän digilehden, jos paperilehteä ei satu olemaan saatavilla.

Mielestäni jokaisen kuntalaisen ja kunnan työntekijän pitäisi voida olla ylpeä omasta kunnastaan, ja sen KEHITTYVÄSTÄ toiminnasta. Nyt pitäisikin kuntamme näennäisessä johdossa, kuin myös todellisessa johdossa, olevien henkilöiden muuttaa asennettaan. Tänne jäämme keskelle omien sotesotkujemme kanssa kärsimään ikivanhasta alakoulusta, jossa lapset sairastuvat. Ei ihme, jos kuntalaiset ovat mieli maassa ja alkavat suunnitella muuttoa pois. Eiköhän aleta tosissaan kehittää kaupunkiamme, kaikkia palveleva yhtenäiskoulurakennus on ensimmäinen askel siihen!







 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti