keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Sote - jälleen yksi lausunto

Annoimme jälleen maanantain hallituksen kokuksessa yhden lausunnon tulossa olevasta sote- ja maakuntamallista, suurin osa kokouksen viidestä tunnista käytettiin sen asian läpikäymiseen, ja yhtään viisaammiksi emme tulleet. Omasta mielestäni koko soteuudistus vaikuttaa ihan käsittämättömältä, ja miten ihmeessä muka lisäämällä hallintoa voitaisiin säästää? Ja toisaalta mahtaako kukaan lukea niitä tällaisten reuna-alueilta olevien pikkukuntien lausuntoja? Keskuskunnat kuten Tampere ovat varmasti vahvoilla tässäkin.

Vaikuttaa myös siltä, että Virtain oma Keiturin Sote on ollut turha alusta loppuun, meillehän "myytiin" tuota yhtiöideaa sillä, että Virrat saisi sen avulla itse tuottaa palvelunsa ja näin vaikuttaa omiin asioihinsa soteuudistuksen tullessa. Noh, nyt tämänhetken tieto kuntien omistamista sotealan yhtiöistä on, että ne siirtyvät maakunnan omistukseen. Se siitä sitten...

Sinänsä en halua jälkiviisaana hurskastella, olinhan kuitenkin mukana hyväksymässä tämän soteyhtiön perustamisen, kun ei kerran yksityistämisvaihtoehtoa haluttu tuolloin ajatella. Meitä oli kymmenkunta valtuutettua, jotka olisimme halunneet senkin vaihtoehdon selvittää. Hävisimme äänestyksen. Enhän tokikaan voi tietää, että olisiko se yksityistäminen ollut mikään autuaaksi tekevä ratkaisu sekään, mutta ajattelisin, että ainakin johtamisen ammattitaitoa olisi löytynyt isosta alalla jo toimivasta firmasta. Ja ehkä lääkäritilannekin olisi parempi, puhumattakaan säästöistä.

 Mutta tosiasia on, että Keiturin Sotessa on pahoja ongelmia ja ne pitäisi ratkaista. Vähän vaan ihmetyttää, että onko siihen haluakaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti