torstai 24. marraskuuta 2016

Tutkimustuloksista ja muutakin koulupohdintaa

Oli näköjään julkaistu sisäilman mittaustuloksia ja rehtorin kootut selitykset Rantatien koululta, ikään kuin niillä tuloksilla olisi jotain merkitystä. Nimittäin koska  aiemmin on JO TODETTU kosteusvaurioita rakenteissa ja mikrobikasvustoja on esiintynyt sädesienestä lähtien, on niiden korjaamiseen kuitenkin laitettava monta miljoonaa, jos se kivikasa tosiaan joidenkin  toimesta halutaan korjata.

Myöskin ihan turhia tulevat olemaan rakenteista tehtävät lisätutkimukset, mielestäni nyt jo tehdyt ja julkaistut tutkimukset kertovat karua kieltään; ongelmia on, ja niiden korjaaminen ei kannata, koska se  olisi selvää rahan tuhlaamista. Ennemmin kannataa rakentaa se uusi yhtenäiskoulu luokille 1 - 9 + eskarit. Sillä saadaan myös elinvoimaa ja positiivisuutta kylään ja toimiva nykyaikainen yhtenäiskoulu.

On ollut puhetta päättäjien tutustumisreissusta johonkin nykyaikaiseen kouluun, jossa mielellään toimisi yhtenäiskoulu tai edes saada joku esittelemään valtuutetuille hyvien kuvien kera sellaista koulua tänne Virroille. Tajusin taas liian myöhään, että asiaa olisi pitänyt ehdottaa jo alkusyksystä, jotta se olisi ehtinyt toteutua jo syksyllä, nyt asiaa suunnitellaan alkuvuoteen. No, ehtiihän se varmaankin tapahtua ennen kuin Rantatien korjaamisesta päätetään (ellei yhtenäiskoulupäätöstä saada jo joulukuun valtuustossa).

Tuli tuossa mieleeni sellainenkin seikka, että eihän nyt vaan meinata venyttää korjauspäätöstä niin pitkään, että uusi yläkoulurakennus on jo ehditty suunnitella ja sitten sanotaan, että ei sitä enää siihen samaan saada?

Ja toinen asia, jossa olen alkanut epäillä tahallisuutta on koulun paikan valinta. Meille kaupunginhallituksen kokouksessa esiteltiin kartta (kuva alla), jossa oli pari vaihtoehtoista paikkaa yläkoulurakennuksen sijoituspaikaksi, molemmat olivat ahtaita paikkoja ja jos koulu tungettaisiin jommalle kummalle niistä, vaikeuttaisi se selvästikin Rantatien koulun purkamista ja lisätilojen rakentamista myöhemmin. No kuvathan olivat vasta ehdotuksia, meille kerrottiin pointtina olevan, että jos tehdään uusi hieno koulu, olisi se hyvä sijoittaa niin, että se olisi näkyvillä. Noh, eivätpä sitä ohikulkijat noistakaan paikoista näe, ja paikalliset kyllä menevät sitä katsomaan oli se missä tahansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti