perjantai 27. lokakuuta 2017

Pirkanmaan jätehuolto

Kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen, ikä 41 - 50 v., nainen, sitoutumaton... Nämä muun muassa tulivat vastauksiksi Pirkanmaan jätehuollon lähettämään "nimettömänä" vastattavaan mielipidekyselyyn kuntapäättäjille.  Ei vaadi kovin suuria salapoliisitaitoja pystyäkseen  henkilöimään vastaajan tuosta. Itse laitoin kyllä tiettyihin kohtiin kritiikkiä aika reilustikin ja voisin sen nimellänikin laittaa ei sen puoleen, huvitti vaan tuo nimettömyys. 

Nythän on se tilanne, että kuntien ja muiden tahojen tekemät valitukset sako- ja umpikaivojen tyhjennyksestä alueella on todettu aiheettomiksi, mutta sen sijaan Pirkanmaan jätehuollon tekemää kilpailutusta likakaivojen tyhjennyksestä ei hyväksytty vaan se joutuu tekemään uuden kilpailutuksen, koska hankinta on toteutettu kansallisena hankintana vaikka summa on niin suuri, että EU-kynnysarvo ylittyy. 

On kyllä osoittautunut harmiksi koko Pirkanmaan jätehuoltoon liittyminen, silloin kun siitä päätettiin, meille kerrottiin, että on pakollista liittyä. En tiedä oliko todellakin niin, vai elettiinkö Vain sitä "kiltin oppilaan syndroomaa" eli tehdään niin kuin on käsketty, ettei vaan kukaan suutu. 

Pirkanmaan jätehuollon päätöksenteosta vastaa alueellinen jätehuoltojaosto, jossa on seitsemän jäsentä Tampereelta ja viisi yhteensä muista kunnista. Ei kovin reilua vai mitä? Me muut kunnat olemme vaatineet, että muiden jäsenten pitää lisätä ja Virrat esitti lausunnossaan, että joka kunnasta pitäisi olla vähintään yksi jäsen. Vastaukseksi saimme epämääräisiä lupauksia jätehuoltojaoston jäsenten määrän uudelleen tarkastelusta, eli tosiasiassa ei mikään tule muuttumaan.
 


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti