lauantai 14. lokakuuta 2017

Jonoja jonoja...

Tuntuu siltä, että nykyään Virroilla jonotetaan siellä sun täällä: Omaishoitajat jonottavat palkkioitaan, vanhukset Vihriälään ja jopa lapsia jonottaa päivähoitopaikkaa.

Päivähoito


Emme kai rakentaneet liian pientä päiväkotia? No, oli niin tai näin, nyt on menossa väliaikaisen lisätilan etsiminen. Sivistyslautakunta linjasi viime kokouksessaan, että entinen Nallelan päiväkoti pitäisi tutkia ja selvittää voisiko se olla se paikka. Kaupunginhallitus puolestaan  päätti, että tutkitaan sen lisäksi, olisiko muita vaihtoehtoja.

Itse olin aluksi hieman skeptinen, kun kuulin tuosta Nallelan päiväkoti-ideasta, koska muistelin, että silloin kun se aikanaan suljettiin, olisi puhuttu jotain sisäilmaongelmista. Sittemmin asiaa on selvitelty ja tiloissa onkin kuulemma tehty sisäilmatutkimus jo silloin, kun se on lakkautettu. Uudempi tutkimus on tehty 2013, jolloin kehitysvammaiset siirtyivät sinne väistötiloihin Louhenrinteen ryhmäkodin rakentamisen ajaksi. Kummallakaan kerralla mitään ei löytynyt.

Väliaikaisiin tiloihin ovat hoitopaikkaa jonottavien lasten lisäksi tulossa Mäntylän ryhmiksen lapset ja hoitajat, koska Mäntylässä on tarkoitus aloittaa piakkoin remontti. Väliaikaiset päivähoidon käyttöön etsittävät tilat olisivat käytössä maksimissaan nelisen vuotta; siinä vaiheessa kun uusi koulu valmistuu, siirtyy eskareiden opetus sinne ja myös heidän ja 1. - 2.-luokkalaisten iltapäivähoito, joten Koivurinteen päiväkodilla vapautuu tuolloin reilusti paikkoja nuoremmille lapsille.

Jäämme odottamaan selvityksiä, eiköhän jokin paikka löydy.

Omaishoidontuen jonottajat

 

Tästä kirjoitinkin viime perusturvalautakunnan kokouksen jälkeen, haimme lisämäärärahaa, jota hallitus ei kuitenkaan myöntänyt. Syynä oli se, että perusturvan talous on tänä vuonna jäämässä vähän plussalle ja kaupunginjohtajan esityksessä hallitukselle ohjeistettiin etsimään tarvitsemamme rahat omasta budjetista. Toivottavasti ne rahat löytyvät jostain ja myös toivon, että ensi vuoden talousarvioon saadaan lisäystä, koska asia on tärkeä!

Vihriäläkoti

 

Vihriäläkoti valmistuu pian, heti alkuvuodesta sen pitäisi olla valmis käyttöön. Edellyttäen, että Keiturin Sote saa rekrytoitua sinne hoitajat jostain. Tällä hetkellä on paljon vanhuksia, jotka ns. jonottavat nimenomaan Vihriäläkotiin. Toivottavasti tässäkin on harkittu tarkoin, että näitä vanhuksia kannattaa pitää jonossa ja ettei tämä jonottaminen kuormita liikaa vuodeosastoa. Vaikka Attendon yksikkö onkin täynnä, on Virroilla muualla vapaana tehostetun palveluasumisen paikkoja, joihin voisi sijoittaa asukkaita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti