tiistai 24. lokakuuta 2017

Keiturin soten henkilöstöpolitiikka

Olen ollut melkein viikon reissussa, palasin eilen illalla suoraan hallituksen kokoukseen ja sieltä kotiin. Siksi luin viime viikon Ruovesi-lehden vasta eilen illalla. Kyseisen lehden tilasin, koska siinä kirjoitetaan paljon myös Keiturin sotesta, joka koskettaa minua tällä valtuustokaudella perusturvalautakunnan puheenjohtajana erityisen läheltä.

En ole tästä nimenomaisesta asiasta vielä blogannut enkä muutenkaan kirjoittanut julkisesti, ajattelin, että jospa ensin kuulisin lomalta palanneen Keiturin soten toimitusjohtajan sanomiset asiaan. Mutta, koska lehti on asiasta kirjoittanut melko tarkastikin, pohdin asiaa tässä vähän lisää.

Koko homma alkoi siitä, kun Keiturin sote lähetti syyskuun lopulla työntekijöilleen kirjeen, jossa lueteltiin  lakipykäliä ja kiellettiin puhumasta luottamushenkilöiden kanssa ja erityisesti mainttiin perusturvalautakunnan jäsenet. Henkilöstön mielestä kirje oli kyykyttämistä ja se koettiin vain jatkumona huonolle henkilöstöpolitiikalle. Minä myös tuohduin tästä asiasta ja kirjoitin sähköpostikirjeen virtolaisille valtuutetuille, jossa kerroin henkilöstölle lähetetystä ukaasista ja muutenkin arvostelin Keiturin soten henkilöstöpolitiikkaa. Ajattelin, että koska kyseessä on kaupungin kokonaan omistama yhtiö, on valtuutetuilla oikeus tietää mitä yhtiössä touhutaan. Odotin viikon, ennen "avautumistani", koska joskus on hyvä antaa ajan kypsyttää omia ajatuksia.

Lehtijutun kopiota en tähän laita, koska lehtijutut ovat tekijänoikeudenalaisia. Ruovesi -lehdestä minulta kysyttiin muutamia lisäkysymyksiä, jolloin vastasin, että en halua kommentoida asiaa, mikä olikin mainittu lehdessä. Lehtijutussa oli kyllä melko suoraan siteerattu lähettämääni sähköpostia, joka oli mystisesti kulkeutunut lehden toimitukselle 😉 Eipä sillä, en tokikaan lähetä sähköpostilla laajalle joukolle mitään, mitä en olisi valmis myös sanomaan julkisesti.

Lehtijuttu toi myös minulle uutta tietoa, siitä käy ilmi, että tuota yhtiön lähettämää määräyskirjettä on ollut suunnittelemassa Virtain kaupungin viranhaltija. Mikä on hieman omituista, jos kerran Keiturin sotessa ollaan muka niin yksityistä ja tietoa ei saa. Ja sanoohan lakikin, että sama henkilö ei voi toimia sekä virassa että yhtiössä, ja jos virassa oleva henkilö tekee yhtiön päätöksiä, on kyseessä laiton tila. Tässä tapauksessa tosin on kyseessä ollut ilmeisesti vain taustalla toimiminen ja päätökseen vaikuttaminen. Lehtijutussa kyseinen viranhaltija kommentoi, että asiasta on tullut suurempi kuin se onkaan. Olisi pitänyt kyllä osata jo etukäteen päätellä, että tuollaisen kirjeen lähettäminen henkilöstölle on virhe, iso virhe. Minä ainakin olisin voinut kertoa sen, jos minulta olisi kysytty. Tästä tulikin mieleeni, että jos perusturvalautakunnan jäsen on yhteydessä Keiturin soten työntekijöihin, ja näiden lähiesimies suutahtaa siitä ja siitä tehdään tietoisesti kauhea soppa, olisiko toimintatapaneuvotteluun voitu ottaa mukaan myös perusturvalautakunnan puheenjohtaja? Ehei, ei kai nyt sentään! Mitäpä me vaaleilla valitut päättäjät tietäisimme, yhtiöitetään vaan kaikki muukin toiminta, että kuntalaiset eivät pääse edes meidän kauttamme vaikuttamaan asioihin.

Tästä linkistä pääset lukemaan kyseessä olevan sähköpostini, se kertoo mielipiteeni Keiturin soten henkilöstöpolitiikasta melko hyvin. Johonkin viestiini Keiturin soten johdolle laitoin loppuun maininnan, että perusturvalautakunta tulee olemassaolonsa ajan olemaan "piikki Keiturin soten lihassa". Näin varmasti on, lautakunnassa on minun lisäkseni monia muitakin, jotka haluavat tositietoja eivätkä asioiden peittelyä. Olisihan se jokaisen etu, että yhtiön asiat saataisiin kuntoon.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti