perjantai 11. elokuuta 2017

Strategiasta

Kaikilla kunnilla on kuntastrategia, uusi kuntalaki jopa säätää, että sellainen on oltava ja myös määrittelee, että millainen sen tulee olla. Usein olen kuullut puhuttavan strategiasta huvittuneeseen sävyyn ja todettavan, ettei siitä mitään hyötyä ole. Epäillään, että se unohtuu heti tekemisensä jälkeen paperipinon alimmaksi pölyttymään. Voi olla, että näin on joskus ollutkin, ei ehkä ole panostettu tarpeeksi strategian tekemiseen,  on vaan huitaistu kauniita sanoja paperille.

Viimeksi strategiaa tehtiin edellisen valtuustokauden alussa, ja täytyy kyllä myöntää, että ihan uutena valtuutettuna ei kauheasti ollut ymmärrystä siitä, mitä strategiaan tulisi kirjata. Nyt ehkä olen jo hieman viisaampi asian suhteen, ainakin käsitän, että strategian tulee olla sellainen, joka on realistinen ja perustuu kunnan todelliseen tilanteeseen. Näin sanoo kuntalakikin.

Jos strategia tehdään kunnolla, siitä voi tulla kunnan toiminnan ohjenuora, eräänlainen käyttöohje. Nyt ainakin keskushallinossa on halu tehdä kunnollinen strategia, toivottavasti myös kaikilla osastoilla panostetaan strategiaan siten, että siitä tulisi realistinen ja konkreettinen eikä vain kopioida vanhaa.

Parin viikon päästä päättäjät ja viranhaltijat kokoontuvat ns. strategiaseminaariin, joka käytännössä siis on pitkä kokous, jossa strategiaa rakennetaan. Perusturvalautakunnassa keskustelemme hieman strategiasta jo ensi viikon tiistaina. Myös kuntalaiset ovat saaneet vastata netissä strategiakyselyyn. Katsotaan nyt millainen strategia saadaan aikaiseksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti