tiistai 25. heinäkuuta 2017

Maton alle lakaiseminen

Jatkan vielä pikkuisen kokousten termistöstä. Asioiden maton alle lakaiseminen on yleisesti käytössä oleva käsite, omassa kielenkäytössäni olen vielä hieman muokannut sitä ja käytänkin usein sanontaa matonallelakaisupuheenvuoro, se ei ole virallinen termi tai edes kummemmin yleisessä käytössä, mutta minusta se on oikein kuvaava 😊

Matonallelakaisupuheenvuoro on sellainen, jossa puhuja yrittää vakuuttaa toiset kokouksessa olijat siitä, että jokin toimenpide jonkin asian suhteen on tarpeeton. Sen avulla esimerkiksi yritetään saada muutosesityksen tehnyt perumaan esityksensä selittämällä kuinka hyvin asia on tai että kyllähän se itsestään hoituu. Siinä myös usein vähätellään käsillä olevaa ongelmaa ja kerrotaan niitä asioita, mitkä ovat hyvin. Näissäkin toiset poliitikot ovat taitavampia kuin toiset.

Itse yritän välttää maton alle lakaisemista, jos vain suinkin tiedän, että on jokin epäkohta, on se pyrittävä oikaisemaan. Pystyn myös kunnioittamaan ihmistä, joka haluaa oikaista jonkin epäkohdan tai muutoin "nostaa kissan pöydälle" vaikken itse olisikaan hänen kanssaan täysin samaa mieltä. Minusta politiikassa pitää olla rohkeutta tuoda asiat esiin, muutenhan niihin ei koskaan tule muutosta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti