tiistai 29. elokuuta 2017

Lääkäritilanne ja hoitoon pääsy

Attendon otettua Virtain ja Ruoveden terveyskeskusten poliklinikat hoitoonsa, meni alku lupaavasti. Vaikutti siltä, että lääkäreitä oli tarpeeksi ja hoitoon pääsi nopeasti. Nyt on viimeisten viikkojen aikana kuulunut päinvastaista, on kuulemma ollut päiviä, ettei Ruovedellä ole ollut lääkäriä ollenkaan. Sieltä on jouduttu lähtemään Virroille, jossa on sitten ollut kovat jonot.

Matka Ruovedeltä ei ole pitkä, noin 35 kilometriä keskustasta. Mutta se on liian pitkä, jos on sairaana ja pitäisi jaksaa ajaa, tai jos lähtee sairaan lapsen kanssa matkaan. Puhumattakaan niistä, joilla ei ole autoa, taksi maksaa varmastikin useamman kympin. Ja sitä paitsi ne, jotka asuvat Ruoveden keskustasta Tampereelle päin, joutuvat matkaamaan huomattavastikin pidemmän matkan.

Keiturin Sote lienee alkanut jo toimenpiteisiin asian johdosta, toivon, että sopimuksessa Attendon kanssa on asetettu jokin uhkasakko- tms. mahdollisuus, jos ei homma toimi. Seuraava perusturvalautakunnan kokous on 26.9. luulenpa, että tulemme siellä antamaan kehotuksen Keiturin Sotelle hoitaa asia Attendon suhteen, ellei siihen mennessä asiaa ole hoidettu. Sinänsähän kehotus ei velvoita mihinkään, mutta koska perusturvalautakunta on valvontavastuussa, täytyy jotain yrittää tehdä.

Eilisillan kaupunginhallituksen kokouksessa oli käsittelyssä lausunto Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle (eli Aville) hoitoon pääsyn toteutumisesta Virtain ja Ruoveden yhteistoiminta-alueella. Oli käynyt niin, että Avi ei ollut saanut lainkaan tietoja miten kiireettömän hoidon hoitoonpääsy oli toteutunut. No hoitoon on päästy riittävän pienillä odotusajoilla, mutta käytössä oleva ohjelmisto on huono. Lääkärin pitäisi  klikata tietokoneelta hoito tehdyksi, mutta tämä kuulemma jää lähes aina tekemättä. Siksi Avi ei ole saanut tietoja. Meille kerrottiin eilen, että siihen on tulossa muutosta. Hyvä niin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti