torstai 17. elokuuta 2017

Nuorisotyötä, nuorisovaltuustoa ja kouluasiaakin hieman.

Kuluneen viikon aikana olen huomannut nuorisoon liittyviä positiivisia pikku juttuja siellä täällä. Ensinnä huomasin, että Virtain kaupungintalon alakerrassa olevan nuorisotilan ikkunoihin oli ilmaantunut hienoja tarroja. Näyttää oikein pirteältä ja tuo mukavasti esiin nuorisotilojen olemassaolon.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen


Tuo ehkä hieman huonosti yllä olevassa kuvassa näkyvä Nuokku -logo on logokilpailun voittajan Ella Iivosen suunnitelema, oikein sopiva nuorisotilan logoksi minun mielestäni 😊 Alla kilpailuun lähetetty versio. (Sekin kuva Nuokun Sinin sivuilta).



Toisekseen tämän viikon maanantain kaupunginhallituksen listalla oli nuorisovaltuuston asiaa, uusi nuorisovaltuusto on valittava tänä syksynä, koska niin moni entisestä valtuustosta on muuttanut muualle opiskelemaan tänä syksynä. Vaalit ovat lokakuussa, ei muuta kuin yhteisistä asioista kiinnostuneet nuoret hakemaan sinne!

Tänään olin yhtenäiskouluseminaarissa Marttisessa, siellä kävimme läpi erilaisia rakennuttamisvaihtoehtoja, oli allianssia, projektinjohtourakkaa, KVR-urakkaa ja perinteistä mallia. Niistä sitten yritämme valita sopivan tavan rakentaa hyvä koulu. Fiilikset olivat kaikenkaikkiaan hyvät ja suurimmaksi osaksi porukka innostunutta ja motivoitunutta. Tärkeintä olisi saada nyt palkattua projektijohtaja, jolla olisi riittävästi osaamista ja kokemusta, sellaisia ei kaupungilla ole omasta takaa. Vielä toki on neuvottelemista ja "vahtimista", että hankesuunnitelmasta tehdään uusi versio, johon tiettyjä asioita muutetaan, mutta ihan hyvä maku jäi tästä päivästä kuitenkin.

Uuteen kouluun liittyen huomasin erään Facekaverini jakaneen Ylen jutun spinning-pyörästä, jolla voi tarpeeksi lujaa polkemalla ladata kännykän. Pyörässä on pari usb-pistoketta, joihin voi latausjohtonsa laittaa. Jutussa mainitaan myös kuntoiluvälineet, ainakin yläkoululaisten pihan puolelle olisi minusta hyvä idea laittaa kyseisiä pyöriä sekä kuntoiluvälineitä. Liikuntaa se on pienikin liikunta välitunnin aikana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti