keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Virrat Areena

Eilinen Virrat Areena oli kieltämättä positiivinen yllätys. Tilaisuudessa oli sekä Attendon hoivakotien edustajia että Attendon poliklinikkapalvelujen edustajia esittelemässä toimintaansa. No toki täytyy muistaa, että totta kai heillä on kauniit puheet, koska ovat yrityksen edustajia, mutta minusta silti tuli positiivinen mieliala, että jospa se tästä. Ainakin hoivakodin konsepti kuulosti hyvältä.

Yleisöä oli reilu 50 henkilöä, enemmän varmasti olisi ollut, jos olisi ollut tiedossa etukäteen, että Attendon edustajia on paikalla. Ennakkomarkkinointia olisin kaivannut enemmän.

Kouluista ei kukaan kysynyt mitään, valtuuston puheenjohtaja lopuksi sanoi, että näitä Areena-tilaisuuksia on tulossa lisää, kun on tämä kouluasiakin. Eli veikkaan, että ennakkokysymyksissä oli ollut paljon kouluasiaan liittyviä kysymyksiä. Uutta Areenaa odotellessa vaan sitten.

Attendo Keituri 

 

Hoivakoti aukeaa maaliskuun alkupuolella, siellä on tilaa kolmellekymmenelle asukkaalle. Henkilökunnan rekrytointi on lopuillaan ja hakemuksia on kuulemma tullut mukavasti. Johtajaksi on valittu Lea Koskimäki. Hoivakoti kalustaa huoneisiin sängyt, petivaatteet ja paloturvalliset verhot, muuta kalustusta asukas voi tuoda tilanteen mukaan.

Hoivakodin virallinen nimi on Attendo Keituri, noudattaa Attendon "Mummola" -konseptia. Siinä asukkaat saavat liikkua yleisissä tiloissa vapaasti, sikäli kuin pystyvät liikkumaan. Etupihalla on myös aidattu ulkoilupiha, josta ei muistisairaskaan pääse karkuun.

Kyseiseen hoivakotiin pääsee asukkaaksi Virtain kaupungin kautta, koska kyseessä on kaupungin kilpailuttama palvelu. Asukas maksaa itse 530 euron vuokraa ja ruokailumaksun suoraan Attendolle, palvelumaksun asukkaalta perii kaupunki, perittävän palvelumaksun suuruus riippuu asiakkaan tuloista. Jos tilaa on, voi asumaan tulla myös omakustanteisesti mikäli oma talous antaa myöden. Hoivakoti huolehtii asukkaiden asumistukien ym. tukien hakemisesta yhdessä omaisten ja asukkaan kanssa. Minun mielestäni kuulostaa hyvältä, toivottavasti hoiva ja hoito on hyvää kuten on luvattu.

Poliklinikka

 

Poliklinikasta kertova herrahenkilö oli hieman vaitonaisempi, suoraan ei sanonut mitään lääkäritilanteesta. Yleisöstä kysyttiinkin, että pitääkö kansalaisopistossa aloittaa viron kielen kurssi vai mikä on lääkärien kielitaito? Luvattiin, että kielitaitoa löytyy riittävästi. Attendohan voitti siis kilpailutuksen poliklinikkapalvelujen tuottamisesta, vuodeosastolle Keiturin Sote toimittaa edelleen lääkäripalvelut muuta kautta. Olen vaan edelleen hieman skeptinen asian suhteen, aina vaan mietin, että miten lääkäreitä nyt löytyisi, kun ei Attendo ole tähänkään asti saanut toimitettua ostopalvelulääkäreitä?

Muuta puhetta

 

Keiturin soten uusi toimitusjohtaja Pirkko Mäenpää oli myös paikalla ja kertoi hieman itsestään. Toivottavasti hänessä riittää sopivassa suhteessa jämäkkyyttä ja toisaalta inhimillisyyttä ja alaisten kunnioittamista, että asiat alkaisivat rullata paremmin yhtiössä.

Myös tekninen johtaja Raimo Pirhonen, talousjohtaja Kaisa Jaatinen ja hyvinvointijohtaja Sari Hellsten esittäytyivät, täytyy olla positiivinen ja toivoa, että nämä uudet viranhaltijat jaksavat kehittää kaupunkiamme ja että heitä ei saada kovin nopeasti käännytettyä näivetyksen linjalle.

Tilaisuuden lopuksi kaupunginjohtaja nukutti kaikki kertomalla maakuntauudistuksesta, mikä oli taas ehkä aivan turhaa, koska kaikkihan ehtii muuttua vielä moneen kertaan ennen kuin uudistus astuu voimaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti