keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Sote vai sotku?

Olemme saaneet lukea uutisia tiedotteista ja lehdistä; Keiturin sote ulkoistaa poliklinikkapalvelunsa Virroilla ja Ruovedellä Attendolle. Hmm... Tähänkin asti yhtiöllä on ollut ostopalvelulääkärisopimus Attendon kanssa ja lääkäreitä ei ole saatu riittävästi. Mitenkähän se muka jatkossa onnistuukaan?

Kilpailutuksessa on panostettu laatuun, kuulemma. Kummasti vaan tuntuu, että raha ratkaisi tässäkin tapauksessa.

Itse olen sitä mieltä, että Keiturin Sote on jo nykyisellään ihan täysin turha asioita hankaloittava välivaihe, joka tulee kalliiksi veronmaksajille johtamisongelmineen. Saisi purkaa koko yhtiön pois. Virrat ei kuitenkaan soteuudistuksen tullessa saa pitää yhtiötä omassa hallinnassaan. Eräs valtuutettu sanoi valtuuston kokouksessa yhtiötä puolustaessaan, että on hienoa, että henkilökunnan työnantajana säilyy Keiturin Sote eikä maakunta, Mitä hienoa siinä on, jos maakunta kuitenkin omistaa yhtiön?

Yksi vaihtoehto on myös myydä yhtiö tai sen osakkeita jollekin, en osaa sanoa olisiko se hyvä ratkaisu. Siinä on riskinsä, myynti pitäisi tällöin tapahtua sellaiselle taholle, jolla tosiaan olisi kykyä ja resursseja järjestää terveydenhuollon palveluja.

No yhtiön purkamista tuskin tapahtuu ainakaan tämän vaalikauden aikana. Virtain tämän hetkisessä kaupunginhallituksessa kolme kymmenestä on Keiturin Soten hallituksen jäseniä, lisäksi "pöydän molemmissa päissä" istuu asian puolesta hymistelijöitä, ja suurin osa muista peesaa omaa puoluettaan. Täytyy vaan elää toivossa, että äänestäjät äänestävät keväällä siten, että edes vähän muutosta tapahtuisi kesäkuun alusta lukien. Kuntalaiset ja soten henkilökunta ovat nimittäin todella tyytymättömiä tilanteeseen niin Virroilla kuin Ruovedelläkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti