maanantai 12. joulukuuta 2016

Äänestys yhtenäiskoulusta

Niin siinä sitten kävi, hävisimme kouluäänestyksen tällä kertaa 😞 Tein siis esityksen, että Virroille rakennetaan yksi yhtenäiskoulurakennus, johon tulisivat opiskelemaan kaikki keskustassa koulua käyvät 1. – 9. luokkalaiset. Päivällä mietin kotona, että ovatkohan keksineet jotain uutta kieroilua ja sieltähän se tuli: Tikkanen teki myös esityksen, joka oli lähes sama sen pohjaesityksen kanssa sisältäen vain jotain pieniä eroja. Pohajesityshän oli siis sellainen, että rakennetaan vain uusi yläkoulurakennus.

Silloin kun jostain asiasta tulee kaksi pohjaesityksestä poikkeavaa esitystä, äänestetään ensin niiden kahden välillä. No äänestystulos oli 17 – 10 Tikkasen esityksen voitoksi. Minun esitykseni kannalla lisäkseni olivat: Ala-Kaarre, Helin, Kotalampi, Mäkinen, Mäntyharju, Mäntysalmi, Palmroth, Pirttiniemi ja Saarinen. Kiitos teille kaikille, olemme yrittäneet parhaamme!

No sitten hallituksen puheenjohtaja halusi neuvottelutauon, sen jälkeen valtuuston puheenjohtaja kysyi, että koska seuraavaksi pitäisi äänestää Tikkasen ja pohjaesityksen välillä, voitaisiinko yksimielisesti hyväksyä Tikkasen esitys päätökseksi? Hyvänen aika sentään! Mitä he oikein kuvittelivat? Ei kai nyt sentään ihan tyhmiä olla, silloinhan olisimme olleet juuri vastustamamme asian kannalla.

Sanoin heti, että ei käy, en hyväksy yksimieliseksi päätökseksi. No sitten piti äänestää kahden melkein samanlaisen esityksen välillä, joista kummankaan kannalla en halunnut olla, joten äänestin tyhjää, myös neljä muuta teki samoin: Mäntyharju, Mäntysalmi, Palmroth ja Pirttiniemi. Tikkasen esitys tuli päätökseksi.

Muutamat yhden koulurakennuksen kannalla olevat (ainakin Jani, Pirjo ja Sari) sanoivat asian niin kuin se oli: vastakkain oli raha ja terveys. On todella ikävää kun ei osata tuijottaa muuta kuin pelkästään rahaa, vaikka pitäisi osata ajatella kokonaisuutta: terveyden, käytännöllisyyden, elinvoimaisuuden ja imagon kannalta. Ei toki kaupungin rahoja pidä törsätä, mutta joskus erityisen tärkeissä asioissa muut seikat menevät rahan edelle.

Kiitos teille, jotka olitte kokousta seuraamassa, oli mukava tietää, että tukea oli sentään salin takaosassa enemmän kuin etuosassa. Nyt on vähän takki tyhjä pitkän kokouksen jälkeen, mutta eiköhän tästä taas nousta. Varmasti yritämme vielä siinä vaiheessa, kun meille tuodaan päätöksentekoon Rantatien koulun korjaaminen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti