keskiviikko 2. toukokuuta 2018

On ne kovia, ainakin mielestään.

Täytyy sanoa, että olen yllättynyt. Todella yllättynyt siitä, kuinka kovia poliitikkoja Virroiltakin löytyy. Kovia poliitikkoja siinä merkityksessä, että otetaan todella kova linja siinä, että yritetään kiusata ja nuhdella toiset hiljaisiksi. Puoluepolitiikka on ykkösasia, ja sen puolesta otetaan todella vihaisiakin puheenvuoroja. Kuin myös sen puolesta, että kaupunginhallituksen jäsenten pitäisi olla hiljaa asioista, mistään ei saisi julkisuudessa puhua.

Kiihkeitä puheenvuoroja saatetaan ottaa myös sen puolesta, että päätöksenteon pitäisi olla yksimielistä. Ei pitäisi äänestellä, kutsutaan eriäviä mielipiteitä irtiotoiksi ja ollaan huolissaan päätöksenteon puolesta. Kertakaikkiaan pöyristyttävää. Kyllähän tuollainen toki on sinänsä osa politiikkaa, ei siitä voi ketään syytteeseen laittaa. Itsekseni tässä vaan ihmettelen, että tietäisivätpä äänestäjät millaiselle henkilölle ovat äänensä antaneet.

Itse en voi ymmärtää tuollaista hiljaisuuden ihannointia; päättäjien pitäisi ilmeisesti vaan olla omassa ylhäisessä porukassaan kaikkien samaa mieltä ja vaieta asioista. Vaalien jälkeen alkaa suurimman osan taholta täysi hiljaisuus, vaalilupaukset petetään, mutta sehän on kuulemma maan tapa. Ei siinä mitään kummallista ole. Silloin nämä toisten moittimispuheenvuoroja ottavat ovat kyllä hiljaa, kun on kyseessä joku oikea asia, joka vaikuttaa kuntalaisiin tai kuntaan, silloin hiotaan puolueen ryhmäkokouksessa yhteinen kanta asiaan ja erimieltä olevat vaietkoot! No eihän se aina samanlaista ole joka puolueessa ja totuuden nimissä on sanottava, että kyllä puolueistakin löytyy henkilöitä, jotka uskaltavat kyseenalaistaa poliittisen eliitin ja ryhmäpäätökset.

Myös valtakunnan tasolla esiintyy poliittista liikehdintää ja puolueista eroamista. Olisiko se jo signaali politiikan muuttumisesta? Muutosta nimittäin tarvitaan, se on ainut konsti saada nuoria mukaan päätöksentekoon. Mielestäni puoluejärjestelmästä pitäisi kokonaan jo luopua, ainakin kuntatasolla sen pitäisi olla ihan sivuseikka mistä puolueesta kukin on.

Itselläni ainut varsinainen vaalilupaukseni sen lisäksi, että aion hoitaa kuntamme asioita parhaalla mahdollisella tavalla, oli olla avoin ja tiedottaa asioista kuntalaisille. Sen aion pitää. Enkä pelkästään siksi, että kun tuli luvattua, vaan myös siksi, että minusta niin pitää toimia. Olen sitä mieltä, että muutkin päättäjät voisivat ottaa avoimen linjan sen sijaan, että kadehtisivat saamaani huomiota Facebookissa tai muualla.

Tämä tällainen toisten nuhteleminen on nimenomaan tämän kauden ilmiö, ja olen tästä ennenkin ollut tuohduksissani. Laitan tähän alle runon, jonka kirjoitin erään hallituksen kokouksen jälkeen Faceen omalle seinälleni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti