maanantai 7. toukokuuta 2018

Ajetaanko alas vai ylös vai pysytäänkö paikallaan?

Muutama sananen näin viikon alussa. Kaupunginhallituksen listalla oli maakauppoja ja kaavojen etenemisiä, heti monta pykälää. Se jos mikä kertoo, että kyllä täällä jotain tehdään ja kehitystäkin tapahtuu. Tähän liittyen huomasin jonkun kirjoittavan viime viikolla Facen Puskaradio Virrat  -ryhmässä, että "Virrat ajetaan alas". Melko voimakas väittämä. Toisaalta ymmärrän kyllä kirjoittajan turhautumisen, kun kaikki etenee niin hitaasti, että hädin tuskin minkään etenemistä huomaa.

Itse en sanoisi, että kukaan ajaa Virtaita alas, kyllä kaikki poliitikotkin varmaan viime kädessä haluaisivat oman kotikaupunkimme kehittyvän. Kaikki eivät vaan aina huomaa ajamiensa asioiden ja kehittymisen syy- ja seuraussuhdetta. Ja onhan se vaikeata isoissa päätöksissä nähdä kauemmas tulevaisuuteen, mutta ainakin pitäisi yrittää. Toinen vaihtoehto alamäkiajossa voi olla, että ei uskalleta tehdä riittävän rohkeita päätöksiä, jotka mahdollistaisivat kehityksen.

No miten sitten päättäjä voisi pysyä kehityksen kelkassa? Itse näkisin, että kun säilyttää avoimen mielen ja uteliaisuuden ja muistuttaa itselleen, että muistaa olla rohkea, onnistuu kehittäminen ja kehittyminen. Myös kaupungin viranhaltijoita ja kuntalaisia kannattaa kuunnella, tosin ei sekään ihan ongelmatonta ole. Jokainen meistä päättäjistä varmaankin tapaa ihmisiä, joilla on mielipiteitä, miten asioissa pitäisi edetä. Jokaisen mielipidettä emme tokikaan voi kuunnella, ja toisinaan joku sidosryhmä on kovin aktiivinen jonkin asian eteenpäin viemiseksi. Silloin me päättäjät joudumme pohtimaan, että onko heidän ehdottamassaan tavassa oikeasti jotain mieltä vai onko kyseessä muutosvastarinta.

Itse mielelläni peilaan omia ajatuksiani keskustelemalla toisten ihmisten kanssa, tuttujen ja vähemmän tuttujen. Monesti tulee esiin sellaisia näkökulmia, joita ei itse osaisi ajatella lainkaan.

Jospa kehitys tästä jatkuisi suotuisana; suunta ylöspäin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti