tiistai 15. toukokuuta 2018

Rehtorin virkoja avoinna

Viime viikon valtuustossa valtuusto päätti perustaa yhtenäiskoulun rehtorin viran ja kaksi apulaisrehtorin virkaa. Esiintyi erilaisia mielipiteitä siitä, että mitä varsinaisen rehtorin toimenkuvaan pitäisi kuulua. Osa valtuutetuista oli sitä mieltä, että rehtorille ei pitäisi laittaa talousvastuuta ja hänen ei pitäisi voida toimia esittelijänä sivistyslautakunnassa, ainakaan heti aloittaessaan työnsä. Omasta mielestäni juurikin tuo osastopäällikkönä toimiminen antaa rehtorille mahdollisuuden toimia ja kehittää täysillä, ei vastuuta pidä ajatella pelkästään negatiivisena asiana, kuten olen ollut havaitsevinani tapahtuvan monien mielissä.

Enkä usko, että rehtorille tulee liikaa tehtäviä, saahan hän kaksi apulaisrehtoria. Okei, on totta, että hän vastaa kaikesta, mutta hän voi vallan mainiosti delegoida monia tehtäviä alaisilleen valmistelusta lähtien. Ei kaikkea pidä eikä voikaan tehdä itse, Virroilla on vaan totuttu vahvoihin kaiken itse tekeviin rehtoreihin. Nyt on muutoksen aika siinäkin suhteessa, rehtorinkin on aika luottaa alaisiinsa ja antaa heillekin vastuuta siinä määrin kuin mahdollista. Sekin luo omalta osaltaan sitä yhtenäiskouluhenkeä, jota kovasti kaivataan.

Osastopäällikkyys on välttämätöntä siinäkin mielessä, että sivistystoimenjohtajalle, joka jää sivistysosaston toiseksi osastopäälliköksi, jää aikaa kehittää omalla vastuullaan olevia alueita: Varhaiskasvatusta, liikuntatoimea, kulttuuritoimea, kansalaisopistoa jne. Nythän tilanne on ollut se, että valtavan työtaakan vuoksi tähän ei ole kertakaikkiaan löytynyt aikaa. Jos maakuntauudistus tulee, sivistystoimi nousee kunnan järjestämistä toiminnoista tärkeimmäksi osa-alueeksi, ja siihen on löydyttävä resursseja.

Nyt vaan toivotaan, että saadaan hyviä hakijoita virkoihin. Hakuilmoitukset löytyvät täältä: Rehtori ja apulaisrehtori.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti