torstai 3. toukokuuta 2018

Virheiden myöntäminen on askel kohti kehitystä!

Me olemme tehneet virheen. Siis me, jotka olimme noin vuosi sitten neuvottelemassa vaalien jälkeen luottamuspaikoista, siitä mikä ryhmä saa minkäkin lautakunta- tai hallitus- tai johtokuntapaikan. Melko helposti pääsimme yhteisymmärrykseen ja saimme paikat jaettua. Minäkään en tuolloin ymmärtänyt kyseenalaistaa niistä joitakin. Olisi nimittäin pitänyt osata kyseenalaistaa ne Keiturin soten hallituksen paikat (kolme poliittista paikkaa) siinä vaiheessa, kun ne päätettiin kytkeä luottamuspaikkojen jakoon. Syy kyseenalaistamiseen on se, että valtuuston päätöksessä 16.2.2015 on seuraava kohta:

"Valtuutettu Suomela oli tehnyt kannatetun ehdotuksen siitä, että yhtiön hallituksen tulee koostua asiantuntijajäsenistä. Puheenjohtaja tiedusteli, voidaanko asia hyväksyä yksimielisesti. Kukaan valtuutetuista ei esittänyt asiaan eriävää kantaa, joten valtuusto hyväksyi valtuutettu Suomelan tekemän ehdotuksen yksimielisesti."

Näin ollen on siis olemassa valtuuston päätös, jossa päätetään, että keiturin soten hallitus koostuu asiantuntijajäsenistä. Sitä en nyt tähän lähde erittelemään, että minkä alan asiantuntijoita nuo kolme herraa mahtavat olla, mutta heidätkin on siis alun perin valittu sinne asiantuntijajäseninä. Tässä linkki pykälään.

Nyt kun puolueet käyvät taistoon omien paikkojensa puolesta ja julistavat sanomaa, että ryhmien välisiä sopimuksia on kunnioitettava, ei se mielestäni tässä päde. Ei voi olla mitenkään mahdollista, että luottamuspaikkaneuvotteluissa kävellään valtuuston päätöksen yli. Ei edes Virroilla. 

Ja vielä kerran totean, että Keiturin soten hallituksen poliittisilla jäsenillä on huono maine, eivät kuntalaiset ja Keiturin soten henkilökunta näe näiden kolmen jäsenen asiantuntijuutta, vaikka heillä sitä varmasti onkin joillakin elämän osa-alueilla. Siksi olisikin niin järkevää tässä vaiheessa vaihtaa hallitukseen nuo kolme paikkaa. No seuraava väittämä on politrukkien taholta ollut, että ei sinne saada ketään. Niinpä niin, mutta kuulkaapas sitä, että Ruovedellä olisi tarjota asiantuntijajäseniä, jotka eivät ole kunnallispoliitikkoja. Aivan hyvin voisimme tehdä yhteistyötä jo nyt vaikka heidän osakkeiden ostonsa ei vielä olekaan virtolaisen valituksen vuoksi lainvoimainen. Tätä Ruovettä ja yhteistyötä sen kanssa ovat nimittäin ne samat puoluepoliitikot hokeneet jo vuosia, kuinka ihmeessä se nyt onkin kääntynyt niin, että yhteistyöhön ei pitäisikään alkaa?

Olisipa hienoa, jos me kaikki yhdessä pääsisimme ratkaisuun ja saisimme vähän yhtiön mainetta puhdistettua ja aidosti puhaltaisimme yhteen hiileen tässä asiassa. Nyt on aika korjata tehdyt virheet ja mennä eteenpäin, päästää uusia tuulia puhaltamaan virtolaiseen kunnallispolitiikkaan!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti