tiistai 20. kesäkuuta 2017

Uusi kaupunginhallitus

Eilen kokoontui uusi kaupunginhallitus ensimmäistä kertaa. Edellisestä hallituksesta "jäljellä" olimme vain minä, Tuula Mäntysalmi ja Reijo Koskela. Hallituksen muut jäsenet ovat: Aimo Mäkinen, Tapani Heinonen, Teemu Kontoniemi, Sanna Kangas, Katja Kotalampi, Armi Hänninen ja Harri Tarvainen. Myös valtuuston puheenjohtajisto on sama kuin viime kaudella, eli puheenjohtaja Keijo Kaleva, varapuheenjohtajat Olavi Mäkinen ja Johanna Saarinen. Valtuuston puheenjohtajistollahan on läsnäolo- ja puheoikeus hallituksen kokouksissa, mutta varsinaiseen päätöksentekoon he eivät osallistu, mielipiteensä useimmiten sanovat.

Uusi hallitus eroaa entisestä aika lailla, ensinnäkin viime kaudella oli tilanne, että minä olin hallituksen nuorimmainen ja minähän olen siis syntynyt vuonna 1971. Nyt on porukassa sentään kolme minua nuorempaa, mikä on sangen tervetullutta. Lisäksi poissa ovat viime kauden  murahtelevat yrmyt, tilalla on vilkkaasti keskusteleva ja kantaaottava ja kehityshaluinen hallitus. Vaikuttaa todella hyvältä! Nyt jos koskaan on siis tilaisuus saada Virrat nousuun!

Hallituksessa esiteltiin myös luonnos uudesta elinkeinosuunnitelmasta, jonka elinkeinopäällikkö Johanna Lamminmäki oli tehnyt yhteistyössä useiden eri tahojen kanssa. Mielestäni hallituksen tehtävä on huolehtia, että ohjelma vahvistetaan kaupungin tulevan uuden strategian osaksi ja, että sitä myös tullaan noudattamaan. Siinä oli monia konkreettisia toimenpide-ehdotuksia aina kiertoliittymän surukuusiongelmasta lähtien. (Surukuusiongelmalla tarkoitan kaupungintalon nurkalla olevan kiertoliittymän keskellä olevia surukuusia, se ei ole todellakaan mikään kaunistus. Siihen pitäisikin keksiä jokin oikeasti kaunis tai johonkin ideaan liittyvä "juttu".) Ohjelma toki sisälsi myös paljon muuta, kuten suunnitelmia yritysten saamiseksi Virroille, joka on tietenkin kunnan kehittymisen kannalta isompi asia kuin surukuuset.

Kaupunginhallitus piti myös yhteisenä tavoitteenaan, että väkiluvun väheneminen päättyy tällä kaudella ja että kukaan ei enää edes puhu siitä. Otetaan positiivinen asenne puheissa ja teoissa, ja mikäli kritiikkiä esitetään, esitetään sitä siinä mielessä, että miten kritisoitavan asian voisi tehdä paremmin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti