torstai 22. kesäkuuta 2017

Asioiden valmistelu

Viime vaalikaudella ongelmaksi nousi asioiden valmisteleminen lähes valmiiksi hyvin pienellä porukalla. Tällä kaudella sitä yritetään saada muuttumaan. Maanantaina kaupunginhallitus nimesi valmisteluryhmän. Ryhmään kuuluu jokaisesta hallituksessa olevasta ryhmästä yksi jäsen: minä, Teemu Kontoniemi, Armi Hänninen, Katja Kotalampi ja Reijo Koskela. Sen lisäksi kuka vaan hallituksesta tai valtuuston puheenjohtajista saa osallistua ryhmän työskentelyyn. Tämä on hyvä uudistus, joka toivottavasti osaltaan tuo kaivattua avoimuutta valmisteluun.

Itse olen todella tyytyväinen tähän, olen jo pitkään puhunut tästä valmistelun tärkeydestä ja siitä että se ei saisi olla liian pienen piirin hallussa. Onneksi uusi hallituksen puheenjohtaja tarttui ajatukseen ja valmisteluryhmä perustettiin heti aluksi. Ajattelen niin, että on parempi, että valmistelussa on mukana isompi porukka. Se tuo useita näkökulmia asiaan, ja asiat saadaan tällöin valmisteltua paremmin, ja ehkä aina joku saataa jo ennalta huomata sellaiset sudenkuopat, jotka mahdollisesti tuovat päätöksistä valituksia.

Toki asian toimivuuteen vaikuttaa se, että kutsutaanko ryhmää kokoon ja kuinka usein. Ryhmän kokoonkutsuminen on kiinni paljon ryhmän puheenjohtajasta, mutta myös kaupunginjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja voivat asiaan vaikuttaa. Olihan nimittäin viime kaudellakin valmisteluryhmä ja alkukaudesta se kokoontuikin säännöllisesti ja käsitteli mm. maankäyttö ja kaavoitusasioita talousasioiden lisäksi. Kauden kuluessa sen toiminta kuitenkin kuihtui niin, että se kokoontui vain talousarviota valmistelemaan alkusyksystä.

Kaikkia asioita ei toki voida valmisteluryhmässä valmistella, niitä on niin paljon, mutta toivon että ainakin isoimmat ja hankalimmat asiat käsitellään siellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti