keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Vaalipuheita riittää

On selvää, että näin vaalien alla alkaa  yhä enemmän ja enemmän näkyä kunnallisvaaliehdokkaiden vaalimainontaa. Jotkut myös kirjoittelevat ahkerasti lehtien mielipidepalstoille, ja se liioittelu ja omakehutyyli joidenkin kohdalla ärsyttää minua valtavasti. Täytyy myöntää, että tämä on hankala aihe blogata ilman, että kuulostaisin siltä, että kehun vain itseäni ja mollaan toisia, mutta yritän pysyä asiassa.

Kun lukee näitä kirjoituksia, osan asioista he esittävät täysin siten kuin itsekin voisin kirjoittaa. Olemme siis samaa mieltä, ainut vaan, että useinkaan nämä henkilöt eivät ole toimineet siten, vaalien alla vaan kirjoitetaan tavalla, jolla kuvitellaan, että saadaan paljon ääniä.

Esimerkiksi eräskin virtolaispoliitikon kirjoitus Aamulehden mielipidekirjoituspalstalla sisälsi asioita, joista en ole samaa mieltä ja asioita, joissa kirjoittaja on toiminut toisin kuin itse kirjoittaa toimineensa, ja muutenkin melko omituista tarinaa oli siinä jutussa.  Ärsyttävää! No totuuden nimessä on sanottava, että kirjoitus sisälsi myös sinänsä oikeutettua arvostelua Keskustapuoluetta kohtaan, Kepuhan se nimittäin on yleensä se, joka on muutosvastarintainen eikä uskalla ottaa mitään kehityksen askeleita. Ihan ilman ikärasismia sanon, että myös muissa puolueissa on iäkkäämpiä (ja vähän nuorempiakin) poliitikkoja, jotka mielellään pitäisivät asiat ennallaan ja sulkeutuisivat tänne lintukotoon omaan rauhaansa. (Tällä en kuitenkaan tarkoita, että kaikki iäkkäämmät poliitikot tai kaikki Kepulaiset jarruttaisivat kehitystä, liian moni vain).

Kunpa vain virtolaiset äänestäjät nyt näkisivät tuon kalastelun taakse ja tekisivät muutoksen. Minä haluan muutosta ja kaikki sitoutumattomat ehdokkaat haluavat muutosta, myös puolueissa on henkilöitä ja ehdokkaita, jotka haluavat muutosta. Moni kuntalainen haluaa muutosta, mutta muutos tapahtuu vain, jos äänestäjät äänestävät muutoksen puolesta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti