sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Kotisivujen merkitys kunnalle

Kaikille lienee selvää, että Virrat kaipaa positiivisen kehityksen askeleita. Emme voi jämähtää paikoillemme vain odottamaan, että kaikkimuuttaapoisjavirratkuoleekukasammuttaavalot. Kehityksen voisi aloittaa vaikkapa kotisivuista. Kunnan kotisivu on se, jonka kunnasta tietoa etsivä ensimmäisenä todennnäköisesti avaa, ja jos se on jo jämähtäneen näköinen, ei varmasti saa nykyaikaista ja positiivista kuvaa kunnasta.

Kävin läpi 7 muun pienen kunnan kotisivut, ja ikäväkseni oli todettava, että Virtain sivu oli ylivoimaisesti kaikkein surkein. Jopa Ruovedellä oli onnistuttu paremmin kuin Virroilla. Jollain sivuilla oli kaupunginjohtajan blogiin linkki, jossain kunnasta tehty viedoklippi etusivulta klikattavissa, suomi100 -ohjelmistot esillä logon avulla klikattavissa heti etusivulla jne.

Toki Virtainkin sivuilta löytyi esimerkiksi tuo Suomi100 -ohjelmisto, mutta se pitää osata etsiä kulttuuritoimen alta. Näyttävyys ja tietojen löytäminen Virtain sivustolta ovatkin niitä suurimpia ongelmia. #onnistuvirroilla juttuja en löytänyt kotisivulta lainkaan, kyllähän sellaisen pitäisi näkyä heti etusivulla, lisäksi kaipaisin ennakkoinfotiedotetta Into-keskuksesta. Enkä tarkoita nyt perinteistä  tiedotetta, vaan esitemuuodossa olevaa kuvitettua versiota, siten että sekin olisi jollain logolinkillä klikattavissa etusivulta.


Tämä tarina tässä blogissa on samalla muistutus itselleni, että muistaisin puhua tästä asiasta usein ja jokapaikassa, aloittaen seuraavasta hallituksen kokouksesta.

Parkano
Ikaalinen
Alavus
Ähtäri 
Keuruu
Mänttä-Vilppula
Ruovesi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti