sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Koulutoimikunta

Osallistuin eilen yhtenäiskoulukampuksen toiminnallisuuden suunnitteluryhmään. Aikamoinen sanahirviö, mutta siellä oli siis tarkoitus suunnitella tulevan yläkoulurakennuksen toiminnallisia ratkaisuja.

Itse olin melko skeptinen ennen päivää, ja siksi varmaan lopputulos tuntuikin minusta siedettävältä. Odotin tosin, että työpajapäivä pitäisi sisällään jotain ryhmissä tehtävää pohdintaa, sen sijaan kirjoittelimme itsenäisesti ideoitamme lappuihin koko päivän kuunneltuamme ensin kaupunginjohtajan masennuspuheenvuoron Virtain taloudesta.

Tästä asiasta olen ihan samaa mieltä Mäntysalmen Tuulan kanssa, joka kirjoitteli eilen Facebookkiin, että ei pitäisi aina vaan synkistellä eikä vaipua toivottomuuteen. Näin se on, ja itsekin olen kyllästynyt näihin ikuisiin puheisiin siitä kuinka huonosti Virtain kaupungilla menee.

No tilaisuudessa kuitenkin annettiin yleisölle puheenvuoroja, tosin niihin  saatiin ympäripyöreitä vastauksia. Eräs opettaja kysyi, että miten on mahdollista, että lehdissä jatkuvasti on juttuja, että yhtenäiskoulurakennuksia on rakennettu alle 15 miljoonalla ja Virtain laskelmissa luvut ovat paljon suurempia. Tähän kaupunginjohtaja vastasi, että ne ovat toimittajien tulkintoja. No sitten joku googlasi ihan erään kunnan sivulta, ja sielläkin oli samat luvut kuin lehdessä, en enää edes muista mitä kaupunginjohtaja tähän sanoi, mutta jotenkin kierteli ja kaarteli asiaa.

Ideat koottiin powerpointeiksi, täytyy yrittää muistaa muistuttaa, että niitä tosiaan käytettäisiin myös tulevan rakennustoimikunnan työssä. Ensi viikolla käymme sitten tutustumassa muutamaan koulurakennuksiin, niiltä reissuilta odotan paljon.

Pakko vielä tähän loppuun todeta, että olen ihan innoissani sitoutumattomien ehdokkaiden ensimmäisen palaverin jälkeen 😊 Meillä on todella mahtava porukka sitoutumattomissa lähdössä ehdolle. Järkevää porukkaa, joilla on mielipiteitä ja uskaltavat sanoa ne. Ja kaikenlisäksi olemme varmaan  nuorin ehdokasryhmä vuosikymmeniin, joka Virroilla on vaaleissa ehdolla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti