maanantai 17. toukokuuta 2021

Vaalit lähestyvät

Kuntavaalit lähestyvät, sen huomaa paikallistasolla paikallislehdestä ja nettiin vähitellen ilmaantuvista vaalivideoista. Valtakunnantasollakin puolueet keräävät huomiota ja yrittävät saada äänestäjiä omilleen kunnissa.

Olen mielenkiinnolla lukenut ehdokkaiden kirjoituksia Suomenselän Sanomissa, kuin myös heidän esittelyjään internetissä. Osa kertoo kattavasti siitä, mitä asioita haluaa kunnassamme edistää, osa kertoo itsestään treffiesittelynomaisesti, jotkut kehuvat estoitta itseään ja omituista kyllä, jotkut tuhlaavat sen ainoan mahdollisuutensa kirjoittaa paikallislehteen kritisoimalla jotain yksittäistä pikkuasiaa.

Kaikki eivät toki ole samalla viivalla kirjallisen ilmaisun kanssa, joiltain kirjoittaminen sujuu paremmin kuin toisilta. Myös poliittinen kokemus tuo taitoa kielentää asioita.

Koska toisinaan on hankalaa löytää ehdokasesittelyjä internetin syövereistä, kokosin tähän linkkilistan esittelyistä, jotka löysin. Läheskään kaikilla ehdokailta ei nettisivuilta löydy esittelyä, ainakaan vielä. Jollain ryhmällä löytyi jopa edellisten vaalien esittelyt. 

Nykypäivänä olisi mielestäni ensiarvoisen tärkeää laittaa itsestään se esittely nettiin. Itse kun olen miettinyt, ketä äänestäisin, olen tulut siihen tulokseen, että en ainakaan voisi äänestää henkilöä, joka ei kerro mitään itsestään eikä varsinkaan mitään asioista, joita pitää tärkeinä kunnan kannalta. Vielä toki ehdokkaat ehtivät täydentää tietojansa, mutta ennakkoänestys alkaa jo ensi viikolla, että siinä mielessä kiirettä pitää.

Ehdokkaisiin voi tutustua myös vaalikoneissa ja testata mielipiteiden samanlaisuutta, mutta niissäkään ei kaikkia ehdokkaita ole. Eiköhän sitä kuitenkin voida pitää omana valintana, jos ei ole tullut täyttäneeksi vaalikonetta tai tehneeksi ehdokasesittelyään. Tulee mieleen, että onko silloin kovin suurta intoa edes päästä valtuustoon, jos ei markkinoi itseään. Toki tällaisella pikkupaikkakunnalla ehdokkaalla voi olla jo niin laaja tuttavapiiri, että hän voi huoleti luottaa saavansa tarvittavat äänet sitä kautta.

19.5. Nyt on ilmaantunut nettisivuille lisää edes jonkinmoisia esittelyjä, Kokoomuksen linkkiä muokattu Virtain kokoomuksen sivulle.

Keskusta

Kokoomus

KD

Perussuomalaiset

Sdp (kirjoita kuntahakukenttään Virrat, niin näet virtolaiset ehdokkaat)

Valtti

Vasemmistoliitto

Vihreät

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti