sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Kouluasioita

Palasin perjantaina lomalta, suoraan yhtenäiskoulun rehtorin valintatyöryhmän kokoukseen klo 15.00. Ilokseni huomasin, että oli paljon hyviä hakijoita. Kaupungin nettisivuilla on julkaistu hakijoiden nimetkin, jos kiinnostaa. Seuraavaksi onkin vuorossa haastattelut ja mahdolliset soveltuvuustestit ja valinta on tarkoitus tehdä kesäkuun lopussa valtuustossa.

Kouluun liittyvät myös sisäilma-asiat. Aluehallintovirasto teki loppukeväästä tarkastuskäynnin Rantatien koululle ja määräsi, että jotain on tehtävä.Sisäilmatyöryhmä on linjannut, että mitä tehdään.  Nämä molemmat julkaisut löytyvät Virtain kaupungin nettisivuilta, joten kenenkään on ihan turha pahoittaa mieltänsä siitä, että julkaisen linkit niihin täällä.  Monenmoista näkyy olevan suunnitteilla, jopa baktereja tuhoavia led-valoja. Toivottavasti nämä toimenpiteet auttavat oikeasti. Jos vanha opettajien asuntola ja tontilla oleva omakotitalo otetaan väistötiloiksi, on ikävä kyllä uuden koulurakennuksen sijoittaminen tontille mielestäni entistä hankalampaa, rajoittaa merkittävästi suunnittelua.

Vuosi sitten mentiin vielä hyvällä fiiliksellä, haluttiin tehdä uusi hieno koulurakennus, josta tulisi yksi iso imagotekijä Virtain kaupungille. Nyt ovat puheet tasaantuneet ja sen verran kyynistynyt olen tämän kevään aikana, että pelottaa tosissaan, että pilataanko se koko idea liialla säästämisellä ja neliöihin tuijottamisella. Politiikan dinosauruksilla on edelleen valtaa, ja tuntuu, että jos idea ei ole tullut suoraan joltain "vanhan linjan" poliitikolta, ei sitä voida toteuttaa ja on pakko jollain tavalla näyttää "kaapin paikka" politiikassa tuoreemmille tapauksille. Toivottavasti epäilyni osoittautuu turhaksi, kuvittelisin kuitenkin, että jokainen päättäjä haluaa että onnistumme tässä yhtenäiskouluprojektissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti