maanantai 25. kesäkuuta 2018

Hämmästelyä

Tällä kertaa pettymykseni ei koske Virtain politiikkaa, ainakaan suoranaisesti, mutta olen äimistynyt ja pettynyt. Olen nimittäin naiivisti kuvitellut, että virkamies on virkamies ja työssään puolueeton ja tasapuolinen jne. Ja olen mielessäni hymähdellyt epäuskoisena, kun virtolaispoliitikotkin välillä erinäisten valintojen yhteydessä vitsailevat jäsenkirjasta. Väitetään, että ei valita virkoihin, jos puuttuu oikea jäsenkirja. No en mene väittämään, että Virroilla näin olisi, mutta lueskellessani kesäkuun Kuntalehteä kävi ilmi, että Vantaalla on aivan reilusti valittu jo kuudes peräkkäinen demari kaupunginjohtajaksi. Siellä demarit ovat siis suurin valtuustoryhmä. Eli loppujen lopuksi pormestarimallilla ja kaupunginjohtajamallilla ei ole juuri mitään eroa, puolue ratkaisee.

Puolueista tuli mieleeni, että ensi vuonna taitaa olla kolmet vaalit. On Eu-vaalit ja eduskuntavaalit ja näyttää siltä, että maakuntavaalitkin siirtyvät sinne. Kuinka kätevää olisikaan, jos ne voitaisiin pitää kaikki kerralla, äänestäjä saisi kolme lippua ja samalla voisi äänestää niissä kaikissa. En tiedä miksei niin tehdä, mutta epäilen, että syynä ovat ne vallanhimoisimmat, jotka asettuvat ehdolle useammissa kuin yksissä vaaleissa. Täytyyhän sitä hyvänenaikasentään olla aikaa kampanjoida kaikkia vaaleja varten.

Tässä vaiheessa haluankin katkaista huhuilta siivet, joku oli kuullut puhuttavan, että olisin asettumassa ehdolle maakuntavaaleissa, mutta en ole. En missään nimessä, enkä kyllä mainitsemissani kahdessa muussakaan ei sen puoleen 😊 Minulle riittää täysin tämä paikallistasolla toimiminen.

Lopuksi hieman kouluasiaa, mikä ei mitenkään liityy puoluesiin tai jäsenyyksiin, tässä merkitsevää on ammattitaito ja kokemus; yhtenäiskoulun rehtorin valintatyöryhmä päätyi yksimielisesti  ehdottamaan virkaan valittavaksi Katri Rantalaa Jyväskylästä, hänellä on kokemusta yhtenäiskoulun rehtorina ja apulaisrehtorina toimimisesta ja uskon, että saamme hänestä hyvän yhtenäiskouluhengen tekijän. Kaupunginhallitus oli niin ikään yksimielisesti hänen takanaan. Ylihuomenna on valtuuston kokous, jossa valinta kuitenkin vasta vahvistetaan. Sivistyslautakunta valitsi toiseksi apulaisrehtoriksi Teemu Kontoniemen ja jo aiemmin toisen apulaisrehtorin virkaan päätettiin siirtää Heikki Kangasluoma. Uskon, että tuo kolmikko saa luotua Virroille yhtenäiskoulumallin, joka sitten kun uusi rakennus valmistuu, on jo toiminnassa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti