torstai 5. huhtikuuta 2018

Nurinaa ja ihmettelyä - kokouksia ja suunnittelua

Se alkaa tämäkin viikko kallistua loppupuolelle. Viikko meni kahdella kokouksella sekä yhdellä yhtenäiskoulun suunnittelutoimikunnan kokouksella.

Perusturvalautakunnan kokouksessa tiistaina päivitettiin Keiturin soten omavalvontasuunnitelman seurantaohjetta. Se on paperi, jonka avulla lautakunta voi jossain määrin valvoa yhtiön toimintaa ja sitä kuinka tilauksemme toteutuu. Perusturvalautakunta kun on se tilaajalautakunta. No tässä on kyllä pieni ristiriita, koska tuo sana tilaajalautakunta antaa ymmärtää, että me muka tietäisimme, että mitä palveluja tilaamme. Höpöhöpö, ei aavistustakaan yksityiskohdista, meillä on vain summa rahaa, jolla tilaamme terveyspalveluja Keiturin sotelta. Jos vuoden aikana yritämme muuttaa tilaustamme jonkun tietyn palvelun suhteen, se ei millään meinaa onnistua, sanotaan vaan, että se on mikromanageerausta eli tarkoitetaan sitä, ettei pitäisi sekaantua. Pitäisi kuulemma antaa työrauha. No tähän mennessä olemme paheellisesti mikromanageeranneet ainakin vaatimalla selvityksiä mielenterveyspalveluista, päättäneet ilmaisesta ehkäisystä nuorille ja palauttaneet kuulolaitteiden paristojakelun terveyskeskukseen. Näitä sitten käytetään erinäisissä tilaisuuksissa esimerkkinä perusturvalautakunnan ärsyttävyydestä.

Joskus sitä vaan tulee miettineeksi, että mitä virkaa on koko perusturvalautakunnalla. No olihan meillä tiistainakin lapsiperheiden sosiaalityön esittely, mikä oli oikein hyvä ja informatiivinen. Ja se asia on vielä lautakunnan alaisuudessa. Myöskin pohdimme hammashuollon tulevaisuutta ja myönsimme hieman avustusta SPR:n tilavuokraan. Pohdimme myös, että onko eläinlääkärin sopivaa tulla harjoittamaan toimintaansa terveyskeskuksen kiinteistöön. No se ilmeisesti ei ole virtolaisten lautakuntien asia edes päättää. Sen ilmeisesti päättää Keurusselän ympäristölautakunta, jonka alaisuudessa toimivalle Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimistolle on annettu hoidettavaksi eläinlääkäritoiminta sekä Virroilla että Ruovedellä. En vaan tiedä, että olisiko Virtain kaupungilla vuokranantajana jotain vastuuta selvittää, onko se ok. Sinänsä olen sitä mieltä, että eläinlääkärillä pitää olla hyvät tilat ja ainakin suunnitelma näyttää siltä, että tällaiset olisi tulossa.

No sitten toinen kokous oli kaupunginhallituksen kokous, jossa mm. myönsimme virkojen ja toimien täyttölupia, poikkeuslupia rakentamiseen, päätimme liittyä kuntahankintojen kilpailutukseen kalusteiden ja kopiokoneiden osalta, päätimme avustaa paria kesätapahtumaa ja jopa myöntää luvan yksityisen luonnonsuojelualueen perustamiselle. Mistään ei äänestetty, mutta monesta asiasta keskusteltiin pitkään. Kokous sujui hyvässä hengessä.

Yhtenäiskoulun pedagoginen suunnittelutilaisuus oli keskiviikkona, sitä oli vetämässä jälleen Juha Lahtinen Tampereen ammattikorkeakoulusta. Ihan hyvää asiaa ja meitä päättäjiäkin oli muutamia mukana kuuntelemassa, mikä on myös erittäin tärkeää. Muutoin yhtenäiskouluasia etenee siltä osin, että rakennuttajakonsultti saadaan pian valittua ja ehkä vähitellen päästään taas tekemään jotain. Hieman olen huolestunut niistä puheista, joissa sanotaan, että syksyn valtuusto tulee olemaan vaikea, koska siellä varmasti on erimielisyyttä asioista, ainakin rakentamismateriaalista. En voi ymmärtää tuollaisia puheita, kuka muka haluaisi tehdä sen koulun jostain muusta kuin puusta? Kaikki tutkimukset osoittavat puun olevan paras materiaali terveellisen rakennuksen rakentamiseksi. Jopa valtuuston puheenjohtaja uuden vuoden puheessaan jäähallin pihalla sanoi, että koulun suhteen tullaan äänestelemään paljon, mutta että äänestysten jälkeen kaikkien pitäisi seistä demokraattisen päätöksen takana. Kuulostaa oudolta, ja heti hiipii mieleen epäilys, että onko suunnitteilla jotain, mistä minä en teidä mitään...

Hassua, mutta istuin koneen ääreen aikeenani kirjoittaa Elina Lepomäkeen liittyvää asiaa luetuani Suomen kuvalehteä, mutta näköjään asiaa tuli muutenkin ihan riittävän pitkästi. Palaan Elinaan joku toinen päivä 😊

Pedagogiikka = Näkemykselliset ja kasvatukselliset periaatteet, joita opetuksen järjestämisessä käytetään.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti