lauantai 31. maaliskuuta 2018

Vielä Nallelan päiväkodista

Palatakseni vielä tuohon ns. Nallelan päiväkodin sisäilmatilanteeseen... Mittaustulosten tultua on onneksi heti alettu toimeen, toinen puoli tiloista on ollut vielä tyhjillään ja siellä on nyt suoritettu tiivistyksiä. Sama kuulemma tehdään toiselle puolelle mahdollisimman pian. Tämän tiivistysoperaation tarkoitus on estää mikrobien pääsy sisätilaan. Myös ilmastointi on tarkoitus saada kuntoon pian, niin ettei tilassa ole alipainetta.

On myös suunnitelmissa tehdä tiiveysmittaus, kosteusmittaus ja rakennetutkimus. Ja ne ovatkin ehdottoman tärkeitä. Jos aiotaan korjaamalla saada tilat käyttökelpoisiksi, on se syytä tehdä kunnolla ja mahdollisimman pian.

En oikeasti voi tietää auttavatko toimenpiteet vaiko eivät. Jossain määrin ehkä voi luottaa tutkimustuloksiin, jos ne tosiaan tehdään siten kuin toimenpidesuunnitelmassa on. Mutta kuten sanottua, tämä kaikki olisi pitänyt tehdä ennen kuin tilat otetaan käyttöön. Voi kunpa Virroillakin joskus päästäisiin siihen, että rakennuksia  huollettaisiin säännöllisesti ja korjattaisiin niissä esiin tulevat ongelmat saman tien. Ja jos joku vanha tila otetaan käyttöön, tehtäisiin ne tutkimukset ensin ja sitten tiivistykset ym. korjaukset ja vasta sen jälkeen porukka sisään.

Lehdessähän oli juttua tällä viikolla Killinkosken päiväkodista ja siellä tehdyistä korjaustoimenpiteistä, ainakin lehden mukaan toimenpiteet ovat onnistuneet. Toivottavasti onnistuisivat nyt nuo Nallelan päiväkodinkin korjaukset. Ja toivottavasti kukaan ei vähättele näitä ongelmia, jos korjausten jälkeen löytyy mittauksissa jotain, on syytä alkaa keksimään äkkiä uutta paikkaa päiväkodille.

Ja vielä tarkennuksena; yleensä puhutaan, ja puhun minäkin, Nallelan päiväkodista, mutta virallisesti se on Koivurinteen päiväkodin Otsolankadun yksikkö. Ja sehän on omiaan saamaan sekaannuksia aikaan. Eräs henkilö nimittäin kertoi minulle, että Koivurinteen uudessa päiväkodissa on myös sisäilmaongelmia. No näin ei ole, joku on vaan tehnyt liian nopean päätelmän nähtyään tuon Koivurinteen päiväkodin Otsolankadun yksikkö nimen sisäilmalöydösten yhteydessä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti