tiistai 13. maaliskuuta 2018

Keiturin soten osakkeiden myyminen Ruovedelle

Eilisen valtuustossa päätimme kyseisestä asiasta. Minä ja kymmenen muuta olimme sitä mieltä, että ei kannattaisi myydä ainakaan vielä tässä vaiheessa: Sitoutumattomat, Kokoomus, Kd ja Saarisen Risto. Tyhjää änesti kaksi kepulaista. 14 valtuutettua oli kuitenkin sitä mieltä, että myydään vaan.

No miksi sitten vastustin myymistä? Itse ajattelen niin, että mitään toimenpiteitä, varsinkaan suuria, ei kannata tehdä vain sen vuoksi, että näyttäisi siltä, että jotain tehdään ja voitaisiin olla yhdessä iloisia. Oma velvollisuuteni valtuutettuna on ajatella Virtain kaupungin ja sen asukkaiden parasta. Väittäisin, että perusturvalautakunnan puheenjohtajana ja Ruovesi-Virrat neuvotteluryhmän jäsenenä olen aika hyvin perillä asioista. Ja sen voin sanoa, että minkäänlaista hyötyä Virtain kannalta kyseisessä myymisessä en näe.

Tämä ei tosin ollut ensimmäinen aiheeseen liittyvä hölmöys, tyhmyydet on aloitettu jo vuosia sitten; ensimmäinen askel on ollut se, että on alettu ylipäänsä hoitaa Ruoveden sotepalveluita yhteistoiminta-alueena. Tällöin en vielä itse ole ollut mukana päättämässä, vaikka eipä kai se mitään olisi muuttanut. Virroilla on aina niin vahva porukka "yhteisessä rintamassa" päättämässä tämänkaltaisia asioita. (Todellisiin rohkeutta vaativiin uudistuksiin ei sen sijaan löydy uskallusta.) Toinen virhe oli Keiturin Soten perustaminen, silloin olin jo mukana ja useamman kerran minä ja joukko muita äänestytimme valtuustossa asiasta, mutta hävisimme. Hävisimme silloin ja hävisimme nyt.

Mikään näistä kolmesta toimenpiteestä ei ole tuonut hyötyjä virtolaisille, sen sijaan monet palvelut ovat nyt huonommin kuin koskaan. Tällaisten turhanaikaisten muutosten sijaan pitäisi keskittyä paikallisten sotepalvelujen parantamiseen. Sekin on toki suunnitteilla koko ajan, suunnitelmiksi vain ovat tahtoneet jäädä. Eilisessä kokouksessa meille viimeinkin esiteltiin lista kehittämistoimenpiteistä, joita Keiturin Sote aikoo tehdä. Lista vaikutti hyvältä ja henkilöstö oli oikeasti ollut mukana sitä tekemässä. Kunpa nyt vaan sitten listalla olleet asiat saataisiin viedyksi käytäntöön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti