tiistai 20. maaliskuuta 2018

Sisäilmaa on jälleen tutkittu Rantatien koululla

Rantatien koulun uusimman sisäilmamittauksen tulokset ovat valmistuneet ja nyt jopa julkaistu kaupungin sivuilla. Sinänsä julkaiseminen tapahtui varsin nopeasti, perjantai-iltana laitoin sähköpostia muutamalle taholle ja ehdotin tulosten julkaisemista ja jo maanantaina päivällä ne olivat kaupungin kotisivuilla. (Olisin tosin odottanut niiden julkaisemista ilman erillistä pyyntöä.)

Tästä linkistä pääsee sisäilmatutkimukseen. Täältä puolestaan löytyy rehtorin tulkinta tämän hetken tilanteesta. En osaa käydä kyseenalaistamaan tutkimuksen tuloksia enkä voi väittää rehtorin puhuvan pötyä. Mutta hieman kyllä epäilyttää tilanne koululla, nimittäin sen verran paljon kuulee jatkuvasti ihmisistä, jotka oireilevat siellä. Osa vakavastikin.

Sisäilmaraportin tulosraporttiososassa sivulla 13 mainitaan, että: "Mikrobihaittaa ei voida todentaa yksinomaan ilmanäytteiden perusteella." Siinäpä se sitten olikin, tulee vähän tunne, että onko tälläisilla ilmamittauksilla kovinkaan suurta merkitystä. Niiden tulokset ovat kiinni aika paljon tulkitsijasta, siitä millaisessa valossa tulokset halutaan nähdä.

Mäkisen Olavihan teki viikko sitten valtuustoaloitteen, että Rantatien koulun oppilaille tilattaisiin parakit väistötiloiksi. Kunnia rohkeudesta Olaville, itse olen vatvonut asiaa mielessäni ja aina taipunut uskomaan vakuuttelut koulun terveelisyydestä ja toisaalta taipunut sen "Mistä rahat?" -kysymyksen edessä.

Koko koulun siirtäminen väistötiloihin ainakin olisi varma ratkaisu, Se olisi ehkä kannattanut tehdä jo heti alkuvaiheessa ennen yhtäkään korjaustoimenpidettä, näin ne korjaukseen tarvittavat rahat olisi voitu käyttää parakkeihin. Kalliiksihan se toki tulisi, mutta jos laitetaan raha vastaan ihmisen terveyttä, ei pitäisi edes miettiä kumpi valitaan. Yleinen ilmapiiri päättäjien keskuudessa on kylläkin sellainen, että Rantatie toimii hyvin  väistötilana. Luultavasti  parakkeja ei tulla saamaan.

Ehdotin myös oirekartoituksen tekemistä, saapa nähdä tehdäänkö sellaista, ehdotukseni ei varsinaisesti saanut kovin innostunutta vastaanottoa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti