sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Toimikuntasähläilyä

Joku tarkkaavainen kuntalainen on saattanut huomata, että viime aikoina on rakennustoimikuntia nimitelty kaksin kappalein. Hallitus on nimittänyt omansa ja tekninen lautakunta omansa samoihin kohteisiin. Huomisen hallituksen listalla on jälleen toimikunta-asiaa.

Voi vaikuttaa sähläykseltä ja sitä se toki tavallaan onkin. Kyseessä on hallituksen kokoukseen asiaa valmistelleiden henkilöiden unohdus (ja toki myös meidän luottamushenkilöiden ajattelemattomuus). Ei ole muistettu ottaa huomioon, että missä järjestyksessä asiat tulee käsitellä. On ihan järkeenkäyvää, että jos tekninen lautakunta vastaa rakentamisesta, on loogista, että sitä ei sivuuteta rakennustoimikuntaa nimitettäessä.

No mitään peruuttamatonta ei päässyt tapahtumaan, asiasta on neuvoteltu yhteisymmärryksessä teknisen lautakunnan puheenjohtajan kanssa ja päädyttiin siihen, että hallitus lakkauttaa nimeämänsä toimikunnan yhteiskeittiöhankeen kohdalla ja siinä jatkaa teknisen lautakunnan nimeämä toimikunta. Yhtenäiskoulun toimikunnan suhteen toimitaan niin, että hallituksen valitsema toimikunta jatkaa suunnittelutoimikunnan nimellä niin kauan, kun suunnittelu on käynnissä ja sen jälkeen astuu vastuuseen teknisen lautakunnan nimeämä rakennustoimikunta. Ihan hyvä niin. Koulun suhteen juuri tuo suunnitteluvaihe on tärkeä ja siihen toimikuntaan on tarpeen saada mahdollisimman laajalla osaamisella varustettuja asiantuntijoita. Rakentamisen alkaessa voi mielestäni tekninen osasto ottaa aivan hyvin enemmän vastuuta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti