perjantai 24. marraskuuta 2017

Hyviä päätöksiä

Jospa tällä kertaa kirjoittaisin positiivisista päätöksistä tai tiedoksi merkitsemisistä hallituksen kokouksessa. On nimittäin niin, että paljon tehdään myös sovussa hyviä päätöksiä. Ei kaikesta tarvitse aina vääntää.

Mielestäni oikein hyvä asia on suunnitelma yhteisen asiakaspalvelupisteen perustamisesta  kaupungintalon aulaan. Sinne olisi tulossa Kelan neuvontaa parina päivänä viikossa, todennäköisesti työkkärin palvelua ja kaupungin omia palveluja ja ties mitä muuta keksitään. Tähän palvelupisteeseen kuntalainen voi mennä eri tahojen palvelujen käyttämisen lisäksi kysymään neuvoa esimerkiksi tietokoneella tehtävän hakemuksen täyttämiseen. Ja juurikin loistava paikka sille olisi kaupungintalon aula; sinne on jokaisen helppo mennä. Aivan eri asia kuin könytä johonkin ylempien kerrosten syövereihin asiaansa hoitamaan. Toivottavasti tämän tiimoilta ei kukaan ala politikoimaa ja ajamaan omaa ideaansa läpi vain siksi, että haluaa saada nimensä näkyviin asian yhteydessä.

Toinen erityisen hyvä asia oli Killinkosken kyläyhdistyksen matkailun kehittämishanke. Ensimmäinen vastaus Ähtärin "pandahuutoon", eli kylä valmistautuu nappaamaan osan ohikulkuliikenteestä. Tähän hankkeeseen myönsimme ilomielin välirahoitusta. Kunpa kuntamme alueelta löytyisi muitakin innokkaita tahoja keksimään vastaavia kehittämishankkeita. 

Kolmas mukava asia oli yhdistysten talo. Vaikka se ilmaantuikin yllättäen katukuvaan yläkoululta tyhjäksi jääneeseen väistötilaan kenenkään tietämättä, on se silti hieno ajatus. Siellä on muutamille yhdistyksille järjestetty ns. pysyvät tilat ja sen lisäksi muut yhdistykset voivat varata tiloja ilmaiseksi kokouksiaan varten. Päätösten tekeminen asiasta oli päässyt unohtumaan, mutta ne on vaan tehtävä jälkikäteen; eiköhän sivistyslautakunta tule hyväksymään talon käyttämisen siihen asti kuin sen vuokrasopimus on voimassa. Virroilla on monia pieniä yhdistyksiä, joiden rahavarat eivät ole kovinkaan suuria ja kokoustilan vuokran maksaminen voi ottaa koville. Itse kuulun Virtain Pelastakaa Lapset ry:n ja me ainakin mieluummin käytämme kaikki rahamme virtolaisten lasten ja nuorten hyväksi kuin maksamme vuokraa kokoustiloista. Toivotaan, että tämä kokeilu jäisi pysyväksi.

Eivät muutkaan asiat viime maanatain hallituksen listalla mitenkään huonosti menneet. mutta nämä kolme ovat mielestäni sellaisia, jotka edesauttavat kuntamme julkisuuskuvaa kehittymään eteenpäin. Siksi nostin tällä kertaa juuri ne esiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti