tiistai 26. syyskuuta 2017

Kaavoitetaan

Eilisessä hallituksen kokouksessa meille esiteltiin kaavoituskatsaus ja hyväksyimme uuden kaavoitusohjelman. (Linkitän sen tuohon sivupalkkiin, kunhan se uusi versio ilmaantuu kaupungin sivuille).

Kaavoitusta pidettiin yleisesti tärkeänä ja ennen kaikkea sen tekemistä ajoissa. On nimittäin niin, että jos kaavoitus aloitetaan vasta silloin, kun ilmaantuu joku yritys, joka haluaa rakentaa, on jo usein myöhäistä. Kaavoitus prosessina kestää kauan, siinä on niin monia vaiheita ja nähtävilläoloaikoja, joiden käsittely kestää. Lisäksi siinä on valitusmahdollisuus, ja jos joku valittaa, voi sen käsittely kestää vuosia.

Jostain syystä kaavoitukseen ja elinkeinotoimeen on varattu ensi vuodelle talousarvioehdotukseen vähemmän rahaa kuin oli tänä vuonna, hieman outo valinta siinä mielessä, että kuitenkin nyt pitäisi panostaa kunnan kehittymiseen ja yritysten saamiseen paikkakunnalle. No onneksi talousarviota ei ole vielä lyöty lukkoon, saatamme saada siihen muutoksia.

Niin ja se keskuskeittiö päätettiin sijoittaa sinne, mihin se on suunniteltukin, paikkaa ei alettu muuttamaan tässä vaiheessa, koska paikan muuttamiseen olisi liittynyt riski keittiön rakentamisen viivästymisestä lisää.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti