keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Tieto on tärkeää päätöksenteossa

Kaupunginvaltuusto on valtuuttanut kaupunginhallituksen hoitamaan puolestaan monia asioita. Siksipä kokoonnumme joka toinen viikko kokoustamaan. Osa asioista on aivan rutiiniluontoisia, joita ilman kunta ei voi toimia. Osa taas on sellaisia, että ne vaativat harkintaa ja asiaan perehtymistä ennalta ja mielellään jopa päätettävän asian alueen viranhaltijan olemista käsittelyn ajan paikalla, jotta voisimme kysyä lisätietoja.

Viime kokouksessa oli listalla kaavoituskatsaus ja kaavoitusohjelma, jotka molemmat kaupunginjohtaja veti pois listalta, koska emme halunneet alkaa käsittelemään asiaa ilman kaavoitusarkkitehdin läsnäoloa, joka on kyseiset asiakirjat valmistellut. Asiaan palataan todennäköisesti seuraavassa kokouksessa, mikäli kaavoitusarkkitehti pääsee silloin tulemaan.

Elinvoimaa lähiruoasta hankkeen kohdalla jouduimme ehkä hieman hätiköidysti tekemään päätöksen, koska ei ollut mahdollisuutta pyytää lisätietoa, hankehakemuksen viimeinen palautuspäivä on nimittäin jo ylihuomenna. Itse olen sitä mieltä, että kaikki asiat pitäisi tuoda hyvissä ajoin päätöksentekoon juuri siksi, että olisi aikaa kysyä lisätietoa. Ei voi olla niin, että päätökset tehdään vajavaisin tiedoin.

Myös perusturvalautakunnassa olemme mielestäni joutuneet päätöksentekoon liian vähillä tiedoilla, siitä en toki voi syyttää juurikaan muita tai ainakin itse olen vähintäänkin yhtä suuri syyllinen kuin muutkin asianosaiset, olenhan sentään puheenjohtaja. Täytyy jatkossa ryhdistäytyä ja pyytää joka asiasta lisätietoa ja vaikka palauttaa asioita valmisteluun.

Vaikka useimmiten luotankin  viranhaltijoiden ammattitaitoon valmistella asioita päätöksentekoon, hekään eivät ole erehtymättömiä. Voi myös käydä niin, että asia on heille itselleen hyvin selkeä eivätkä he huomaa sitä, että me päättäjät emme välttämättä tiedä asioista niin paljon kuin he ja tarvitsemme siksi perusteellisen selvityksen asiasta. Fakta on tärkeää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti