tiistai 16. toukokuuta 2017

Yhtenäiskoulun rakentamistoimikunnan ensimmäinen kokous

Eilen kokoustimme rakennustoimikunnan kanssa, ja sanotaan näin, että paremmaltahan se  suunnittelun tilanne vaikutti kuin etukäteen kuvittelin.

Näimme huonetilaohjelman eli  listauksen tarvittavista tiloista, ja aivan uutena suunnitelmana oli jalostunut ehdotus koulun paikasta. Ajatuksena olisi edelleen sijoittaa se liikuntahallin ja Rantatien koulun väliin, mutta johtoajatuksena se, että ei liian lähelle liikuntahalliakaan. Ja toimikunnassa tuntui vallitsevan yksimielisyys siitä, että kun uusi rakennus on valmis, puretaan koko Rantatien koulu pois. Se olisikin kauhistus, jos se vanha koulu jäisi varjostamaan uutta komeaa (toivottavasti) rakennusta. Eli tämä asia vaikutti mielestäni olevan oikein hyvällä tolalla, täytyyhän myös ajatella sitä, miltä uusi koulu ja sen lähialue tulee näyttämään valmiina.

Liikuntatilojen koko askarrutti kovasti palaverissa, lisäksi omasta mielestäni oli muutamia muitakin juttuja tilojen suhteen, jotka hieman ihmetyttivät minua. Mutta eiköhän niihin kaikkiin saada selvyys. Mitään ei kuitenkaan onneksi vaikuttanut olevan kovin pahasti pielessä.

Yhtenäiskouluperiaatteen huomioiminen jo tässä suunnitteluvaiheessa on haaste, nyt suunnitteluryhmässä eikä tässä rakentamistoimikunnassa ole kovinkaan paljon henkilöitä, joilla tämä yhtenäiskouluperiaate olisi johtoajatuksena. Pitäisi muistaa, että ei rakenneta kahta eri koulua samojen seinien sisälle, vaan rakennetaan yksi yhtenäinen koulu. Tässä ehkä olisi avuksi, jos hankesuunnitelman tekijät tutkailisivat hieman sellaisia kouluja (kuten Urjalan yhtenäiskoulu), joissa jo rakennusvaiheessa on otettu huomioon yhtenäiskouluperiaate mahdollisimman pitkälle.

Täytyy ainakin itse laittaa seuraavaa kertaa varten ylös asioita, joita tulee mieleen ja joista kysyä. Eilisessä kokouksessa ei mitenkään ollut mahdollista hahmottaa kaikkea niin nopeasti. Vähän ehkä liian kauas tuli sovittua seuraava rakentamistoimikunnan palaveri, siihen on melkein kuukausi aikaa. Olisi ehkä hedelmällisempää, jos tapaisimme jo aiemmin, vaikkapa parin viikon päästä tms. Tarkoitushan on, että se pieni tähän asti suunnittelua eteenpäin vienyt ryhmä keskenään tapaa tässä välilläkin, mutta näkisin, että koko toimikunnankin olisi tarpeen kokoontua, jotta pysyisimme paremmin kärryillä miten asia etenee ja saisimme esittää omat huomiomme.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti