lauantai 13. toukokuuta 2017

Halleja ja kaavoitusta

Tietyt perusasiat lienee selviä, mikäli Virtaita halutaan kehittää: Jokainen yritys, joka Virroille on tulossa, on otettava vastaan. Ja jokaiselle tonttia ostattelevalle pitää sellainen myydä. Myös kaavamuutostarpeisiin on reagoitava nopeasti. Nämä kaikki ovat niitä paljon puhuttuja kehitysaskeleita. Tässä bloggauksessani kirjoitan nyt muutamasta viimeaikaisesta kehitysaskeleesta, joita Virroilla on otettu. Toisia yksimielisesti ja toisia vähemmän yksimielisesti.

Nicewood 

Ensinnä paljon puhuttu Nicewood. Kaupunki on siis tehnyt yhteistyötä Nicewood -nimisen yrityksen kanssa jo viime vuoden kesästä alkaen, kaupungin viranhaltijat ovat yhdessä yrittäjän kanssa etsineet sopivaa ratkaisua yrityksen sijoittumiseksi Virroille. Sellainen löytyikin ja on päätetty rakentaa halli, jonka yrittäjä sitten vuokraa. Niinpä talousarvioon varattiin 1,4 miljoonaa euroa rahaa uuden teollisuushallin rakentamista varten.

Halliin liittyen on käyty alkuvuodesta myös valtuustossa äänestysjupakka lisämäärärahasta, en sen enempää enää siitä tässä bloggauksessani kirjoittele, mutta edellisen kirjoitukseni asiasta voi käydä lukemassa täältä.

No jottei asia olisi ollut liian yksinkertainen, tottahan  jonkun piti sitten tehdä valitus hallinto-oikeuteen tästä hallijupakasta. Mielestäni jutun menettelytavoissa olisi ollut paljonkin parantamisen varaa, mutta tämä valitus tavallaan kohdistuu väärään asiaan. Tällaisia valituksia ei pitäisi tehdä, koska tällaiset valitukset saavat helposti aikaan vain sen, että yritykset eivät tänne tule, menevät muualle sen sijaan.  

Tällä viikolla tulleen tiedon mukaan hallinto-oikeus ei kuitenkaan, vaatimuksesta huolimatta, asettanut täytäntöönpanokieltoa. Eli eiköhän hallin rakentaminen saada  pikapuoliin käyntiin. Kaupungin sivuilta julkisista pöytäkirjoista löytyy valitukseen liittyvä pykälä.

Toinenkin halli Kitusenkulmaan 


Erittäin positiivisena asiana näen toisen Kitusenkulmaan tulevan hallin rakentamisen, yrittäjä on ostanut sieltä tontin ja aikoo rakentaa sinne itse hallin omaa yritystään varten.  Tontin ostamisesta löytyy pykälä täältä.

Kitusenkulman ja Ahjolan yritystontit ovat nähtävissä täällä.

Liikerakennuspaikan kaavoitus

 

Viimeisessä kaupunginhallituksessa oli käsiteltävänä Maanrakennus Jouko Anttila Ky:n esitys asemakaavoituksen käynnistämisestä omistamalleen tontille. Omistaja haluaisi muuttaa tontin nykyisen maa- ja metsätalouspaikan sijaan liikerakennuspaikaksi. Pykälä löytyy sivulta 18. Siitä ei ole tietoa, että onko jo mahdollisesti tiedossa jokin taho, joka kyseisellä tontilla liiketoimintaa haluaisi harjoittaa, mutta hyvällä paikallahan se on. Suhteellisen lähellä keskustaa ja kuitenkin lähellä päätietä. Kaavoitusprosessi vie oman aikansa, kaupunginhallitus kuitenkin teki yksimielisen päätöksen käynnistää kaavoitus. Jospa kyseiselle tontille joskus nousee jokin uusi liike, joka osaltaan tuo elävyyttä Virtain keskustaan. Toivotaan ainakin parasta 😊



Karttakuvassa on sinisellä rajattu tontti, jota kaavoitussopimus koskee.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti